Witam chciałem sie zapytac jak to jest z tym mięsem pieczonym ... Jadłem dzis biodrówkę wieprzowa i wyliczyłem ja do bilansu poki co no ... Bez dodatku tłuszczu po prostu czysta sama przed pieczeniem ... Moje pytanie tkwi w tym czy doliczać jakis tłuszcz czy po prostu pieczone mięso ma swoje własne tłuszcze i moge wliczyć czysta biodrowke ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Zależy jak ją robisz czy robisz marynate na bazie oliwy czy nie, bo sama w sobie ma mało tłuszczu ok 6g na 100g więc trochę pwenie z niej poleci, z połowe tj ok 2-3g mozesz odjąć, ale to nie są jakieś wielkie wartosci, co innego np boczek i tłustsze mięsa tam już spory ubytek tego tłuszczu jest.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Nie rozumiem twojego problemu. Dodajesz tluszcz to go wklepujesz do bilansu, przy pieczeniu chyba nie dajesz przeciez biodrowka nie jest ani chuda ani megatlusta, po srodku jakos.
...
Napisał(a)
Jeśli dodawałeś pewnej ilości tłuszczów do pieczenia to oczywiste jest to, że należy to wliczać.
...
Napisał(a)
W tym celu pomcny jest dziennik żywieniowy potreningu.pl Wrzucasz wszystkie składniki posiłku i sam Ci liczy. Problem może ewentualnie być z tłuszczem, który wytopi się z mięsa. Szczególnie tłustego.
Moderator działu Odżywianie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!