Szacuny
3
Napisanych postów
84
Wiek
33 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1422
Witam!
W kalkulatorze mięso z udka z kurczaka widnieje w takim zestawieniu makro: Gotowane udko kurczaka 100g 124,3kcal 17,8g B 0,0g W 5,9g T. Moje pytanie: Czy są to wartości dla suchej masy mięsa oddzielonego od kości po/przed ugotowaniem? Czy ważymy cały udziec przed obróbką i to są te makrosy?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6308
Napisanych postów
77975
Wiek
40 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766673
Robisz tak, jaki masz produkt. Tu nie ma żadnej zagadki. Masz udka z kością to taki produkt wliczasz. Jak masz mięso z udek to wliczasz samo mięso bez kości.
Szacuny
3
Napisanych postów
84
Wiek
33 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1422
czyli w kalkulatorze biorę mięso z ud kurczaka bez skóry i jeżeli wrzucam całe udo do ugotowania to już się nie bawie z żadne odejmowanie kości, tylko przyjmuje te makro z tabeli?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
3031
Napisanych postów
51845
Wiek
34 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
350762
areq1
czyli w kalkulatorze biorę mięso z ud kurczaka bez skóry i jeżeli wrzucam całe udo do ugotowania to już się nie bawie z żadne odejmowanie kości, tylko przyjmuje te makro z tabeli?
Tzn jak bierzesz mięso, to chodzi o samo mięso, jak bierzesz udo, to jest to udo z kością itd.
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE. KONTAKT: [email protected]