Na starcie mowie, ze raczej nie jest to bol piszczeli shin splint. Dokladniej chodzi o miesien miedzy piszczelem a brzuchatymi lydki. Najprawdopodobniej plaszczkowaty. Po wysilku czuje, ze ten miesien jest jakis zdretwialy, jakby nie wiem cos go uciskalo, boli i utrudnia mi dalsze chodzenie. Staram sie zawsze rozciagac miesnie lydki przed i po treningu, stosuje masaz, ale po nim mam tylko male siniaki, robie prysznice zimna i ciepla woda, spozywam sporo magnezu i potasu. Gdzie jeszcze szukac przyczyny?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
I bola mnie takze piety podczas chodzenia bardzo mozliwe ze to jest ze soba powiazane
...
Napisał(a)
Ja coś takiego odczuwam od 6 miesięcy ( tyle, że po rekonstrukcji acl) .
Nie wiem jak u Ciebie, ale z tego co się dowiedziałam, jest to mięsień strzałkowy długi. Mi najbardziej chyba pomaga rozgrzewanie go, tejpy . Fajne też jest rozpracowanie manualne raz na jakiś czas ( jeśli masz możliwość ).
strzałkowy długi ma swój przyczep w stopie, ale pięty raczej nie powinny Cię boleć :)
Nie wiem jak u Ciebie, ale z tego co się dowiedziałam, jest to mięsień strzałkowy długi. Mi najbardziej chyba pomaga rozgrzewanie go, tejpy . Fajne też jest rozpracowanie manualne raz na jakiś czas ( jeśli masz możliwość ).
strzałkowy długi ma swój przyczep w stopie, ale pięty raczej nie powinny Cię boleć :)
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
http://www.insomnia.pl/Piszczel__ból_boczny__ścięgno_mieśnia_łydkowego_-t645801.html
może to Ci trochę pomoże :)
może to Ci trochę pomoże :)
...
Napisał(a)
Czytalem to juz kiedys. Martwi mnie ze ktos napisal ze nic z tym wiecej nie mozna zrobic. Zaczne od zmiany butow na takie do biegania. Pieta boli mnie tez w prawej nodze w ktorej miesien nie boli wiec moze piety bola mnie przez buty? Chodze w nich juz ponad rok. Za 2 tygodnie wypada mi wizyta u ortopedy, ale watpie ze powie cos czego nie wiem
...
Napisał(a)
Na te pięty może po prostu spróbuj jakichś wkładek do butów, może akurat pomogą :)
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!