Jak najbardziej można spożywać taką formę miesa, pod warunkiem że przygotujemy to sami z jak najmniej przetworzonych składników. A co można powiedzieć o różnorakich produktach ze słoików, które cieszą sie duża popularnością ? Faktem jest, że przyciągają one uwagę konsumentów i wydają się opcją o wiele zdrowszą aniżeli ich odpowiedniki w puszkach czy plastikowych pojemnikach. Dzieki temu wzbudzają wieksze zaufanie i wiele ludzi myśli, że są zbliżone do domowych produktów. Ponadto tego typu wyroby mają często chwytliwą nazwę. Jak jednak wygląda sytuacja w praktyce ? Najczęsciej potrawy w słoikach są mieszaniną tanich wypełniaczy i różnych podejrzanych dodatków do żywności. Przyjrzyjmy się chociażby "klopsom domowyn", które tak naprawdę nie mają za wiele wspólnego z mięsem. Podstawą w składzie jest masa miesna, na którą składa się mięso oddzielone mechanicznie, czyli tak naprawdę mieszanka odpadów takich jak tkanka łączna i pozostałości kostne. Oprócz tego możemy znaleźc tam wodę, kolagen i jedynie niewielką ilośc wołowiny czy wieprzowiny. To wszystko "wzbogacone" jest o białko sojowe oraz mąkę pszenną.
Jak widać kupne dania w słoiku nie mają za wiele wspólnego z domowymi potrawami i zdrowiem. Jednak przygotowanie potrawy w takiej formie we własnym zakresie może być ciekawą opcją.
Pozdrawiam

„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Pilny student Vincea.
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html
Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html
Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html


Na 1 kg mięsa ok. 1 łyżki majeranku, 2-3 ząbki czosnku, 2-3 łyżeczki soli, łyżeczka pieprzu i ok. 100ml wody. Mięso może być zmielone lub posiekane na dość małe kawałki.
Ładujemy do słoików ok. 3/4 wysokości, zakręcamy i gotujemy zalane wodą do 3/4 wys godzinkę :D
Z dobrym pieczywem robi robotę ! :D
Zmieniony przez - patrykkb w dniu 2018-03-22 23:38:53
Zmieniony przez - patrykkb w dniu 2018-03-22 23:40:49