Szacuny
0
Napisanych postów
105
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
2687
Wiem ze odpowiedz na pytanie ktore zadam moze byc bardzo trudna do udzielenia, ale: Jak walczyc z migenowymi bolami glowy? Moja dziewczyna ma ten problem, praktycznie codziennie bol glowy, nie towarzysza mu jednak nudnosci. Konsultowala sie z neurologami, ale od nich otrzymywala tylko coraz to nowe leki (zawierajace kwas acetylosalicylowy - migpriv jednak po miesiacu przestal dzialac, paracetamol, ibuprom wogole nie dzialaja, jedynie pyralgina pozwala zwalczyc bol, ale ze wzgledu na jej skutki uboczne zazywanie codziennie tego leku nie jest chyba dobrym pomyslem). Czy macie jakies doswiadczenie w zwalczaniu migreny, wiecie moze co moze ja wywyolywac, jak zapobiegac?
Z gory dzieki za odpowiedzi, oczywiscie sogi beda
Szacuny
0
Napisanych postów
105
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
2687
Dzieki za odpowiedz. badania, EEG, CT byly robione i nic nie wykazaly, mozna powiedziec.. ze na szczescie nic nie wykazaly. Fakt ze neourolog doradzi najlepiej, jednak raczej w kwestii lekow przeciwbolowych, mam nadzieje ze jest ktos na forum kto boryka sie z migrena i ew znalazl czynnik ktory ja wywyoluje w najwiekszym stopniu.
Szacuny
500
Napisanych postów
9533
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
18709
powiem tak :migrena niestety czesto przez cale zycie , czasami przez pół roku nic , a potem znowu.... czasami moze byc to zwiazane ze spozywanymi pokarmami ...
co do lekow to jest ich duzo - szczegolnie "wyspecjalizowanych" w walce z migreną (babka jedna od farmakologii ma migrene )
co do rad to baaardzo ciezko niestety
XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Może zaabrzmi to śmiesznie- , ale spróbuj 30 g koniaku, whisky. Rozszerza naczynia krwionośne w tym naczynia mózgowe. Sa leki poprawiające krazenie mózgowe, ale w tym przypadku sa niepotrzebne, bo zasadniczo krażenie mózgowe jest. Mozna zazstosowac akupresure odpowiednich miejsc. O dziwo u niektórych działa.
Pozdrawiam
Szacuny
8
Napisanych postów
826
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
9577
Niech obada czy to ma zwiazek z cisniniem atmosferycznym,tak jak u mnie.Alkohol co prawda wtedy odpada ale np. kawka dobrze mi robi.Niedawno mialem szczegolowe badania robione na to,tomograf itp i nic.W koncu dali mi lek,nie pamietam nazwy ale kosztuje 30 euro,4 ,CZTERY,pastylki!!Na recepte oczywiscie,pomaga dobrze,ale nie kupie wiecej bo to ruina finansowa.W sytuacji dramatycznej biore aspiryne i po 20 min paracetamol,potem polozyc sie,zero swiatla i halasu.
Szacuny
0
Napisanych postów
105
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
2687
Dzieki, sog'i poszly. Co do cisnienia to nie zastanawialem sie nad tym, ale jesli boli ja glowa 3 dni z rzedu, to raczej z cisnienem nie ma to zbytniego wzgledu..
Szacuny
70
Napisanych postów
384
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
1956
Hello! Na migreny warto sprobowac zazyc Bellergot (on troche moze watrobe uszkadzac bo ma w skladzie luminal, czy jakos, nie pamietam..ale spox trzeba go brac dluuuuuugo i regularnie,zeby do tego doszlo). Jak tylko wystapi aura migrenowa to 6 - 8 bellergotow i ibuprom, albo jakis inny przeciwbolowy i myknac do lozka. Polezec w ciszy i spokoju. Jest szansa, ze migrena odpusci.. Migrene zawsze nalezy zdusic w zarodku.
Innym sposobem sa tez oklady na glowe zimne lub gorace. trzeba do tego samemu dojsc (u jednych naczynia przy migrenie sie obkurczaja a u innych rozszerzaja). I albo polozyc sobie na glowe recznik z lodem albo rozgrzana poduszke.
Mnie migrana lapala zawsze jak dostawalam okres lub po silnym stresie. odkad uprawiam sport, ataki sa, ale sa tak delikatne, ze moge je spokojnie przechodzic. Ich czas trwania skrocil sie z 3 dni do dnia lub kilku godzin.
Pozdrawiam
ewel
--
marudzę na temat naturalnej pielęgnacji ciała
Szacuny
2
Napisanych postów
97
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
1800
ok, to ja sie dorzuce,ze jak pojdzie na akupunkture to powinno przejsc. znajdzcie dobry gabinet i powinno pomoc. niech powie o dolegliwosciach i beda wiedzieli co zrobic i gdzie. znam dwie osoby ,ktore poszly i konkretnie pomoglo w 100%. migrena nie wrocila jak dotad...po dlugim czasie.
pozdrawiam.