21 listopada w Las Vegas dojdzie do bardzo ciekawej konfrontacji według Mnie. Doświadczony Miguel Cotto będzie podejmował walkę z młodym bardzo silnym Canelo Alvarezem. Cotto nie jest faworytem lecz to jemu będę kibicował ze względu na potężną sympatię jaką darzę tego pięściarza od lat.
Miguel już kilka razy był skreślany lecz odkąd przejął go Roach, Miguel zaczął pokazywać stary pazur i bardziej agresywny boks. Uważam że Cotto ma szansę wygrać z Alvarezem jeżeli będzie całą walkę doskonale poruszał się na nogach co w jego przypadku jest możliwe gdyż Miguel niejednokrotnie pokazywał iż doskonale pracuje na nogach, technicznie jest również na najwyższym poziomie, tak więc jeżeli Miguel Cotto przetrwa bardzo mocne uderzenia Canelo Alvareza albo uda mu się ich uniknąć, to będzie w stanie zwyciężyć w tej walce, będzie to jednak dosyć trudne gdyż jak wspomniałem na początku Alvarez fizycznie będzie robił wszystko aby stłamsić Cotto. Całym sercem jestem za Miguelem i z wielką przyjemnością obejrzę ten pojedynek z jego udziałem i boks na najwyższym poziome który z pewnością zaprezentują obaj pięściarze.
Mój typ to zwycięstwo Miguela Cotto na punty.
Jakie macie typy odnoście tej konfrontacji?
Zmieniony przez - jarzynek w dniu 2015-11-09 18:04:46
"I try to catch him right on the tip of the nose, because I try to push the bone into the brain." (M.Tyson)