Pamiętajmy, że Tyson walczył przez wiele lat i przez ten czas jego wymiary ciała się zmieniały. Przykładowo w 1990 przd walką z Douglasem źródła podają, że ważył 100 kg, miał w klacie 117 cm, w pasie 85, a w bicepsie 42 cm. 7 lat później walcząc już z Holyfieldem miałe 40,6 cm w bicepsie, w pasie prawie 2 cm więcej i 3 cm mniej w klacie. Ważył też 2 kg mniej. Wszystkie bardziej wiarygodne źródła podają wzrost Tysona 182 cm.
Dla mnie Tyson to fenomen, w czasach kiedy walczył boks był czymś więcej niż sport, zarobki na poziomie kilkudziesieciu mln dolarów za walkę, świetni zawodnicy, klimat tamtych czasów. Jego biografia jest też niesamowita. Kiedyś żałowałem, że szkoda iż tak roztrwaniał kasę, obracał się z dziwkami i stał się w końcu wyklętym przez świat bankrutem. Z drugiej strony gdyby nie taki charakter nie stałby się tak wielkim bokserem i nie byłby tak fascynujący.
Dzisiaj też ma inne "wymiary"
: http://sportywalki.pl/phpBB/viewtopic.php?t=6125
Zmieniony przez - Scorpion17 w dniu 2010-06-27 10:41:15
Dla mnie Tyson to fenomen, w czasach kiedy walczył boks był czymś więcej niż sport, zarobki na poziomie kilkudziesieciu mln dolarów za walkę, świetni zawodnicy, klimat tamtych czasów. Jego biografia jest też niesamowita. Kiedyś żałowałem, że szkoda iż tak roztrwaniał kasę, obracał się z dziwkami i stał się w końcu wyklętym przez świat bankrutem. Z drugiej strony gdyby nie taki charakter nie stałby się tak wielkim bokserem i nie byłby tak fascynujący.
Dzisiaj też ma inne "wymiary"

Zmieniony przez - Scorpion17 w dniu 2010-06-27 10:41:15
Cierpliwość, cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość.