Cześć, mam 19 lat z czego 4 lata stażu na siłce. Jestem na mini cucie od 4 dni, przed rozpoczęciem mini redukcji ważyłem 85,5 kg na czczo. Na dzień dzisiejszy waga pokazała 83,2 kg. Jak wskazuje nick, jestem ektomorfikiem i sam wiem że mam mocarną przemianę materii ale zrzucenie ponad 2 kilogramów w 4 dni to chyba przesada
.
Czytałem też że na początku redukcji bardzo szybko schodzi zalegająca treść jelitowa, woda i glikogen ale że aż tyle?!
Dodam że na masie jadłem 3500k a teraz spożywam 2450k (uciąłem 30% tak jak czytałem) trzymając 2g białka na kg masy ciała i 1g tluszczu, reszta węgle.
Trenuje 6 razy w tygodniu siłowo I dorzucam jakieś pomniejsze cardio.
Czuję się dużo lepiej niż na masie, spadkow siły nie odnotowałem.
Piszę więc z pytaniem czy taki spadek wagi jest normalny i czy powinienem coś zmienić?
Z góry dzięki za odpowiedź

Czytałem też że na początku redukcji bardzo szybko schodzi zalegająca treść jelitowa, woda i glikogen ale że aż tyle?!
Dodam że na masie jadłem 3500k a teraz spożywam 2450k (uciąłem 30% tak jak czytałem) trzymając 2g białka na kg masy ciała i 1g tluszczu, reszta węgle.
Trenuje 6 razy w tygodniu siłowo I dorzucam jakieś pomniejsze cardio.
Czuję się dużo lepiej niż na masie, spadkow siły nie odnotowałem.
Piszę więc z pytaniem czy taki spadek wagi jest normalny i czy powinienem coś zmienić?
Z góry dzięki za odpowiedź