Szacuny
2
Napisanych postów
341
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
5500
Wiele się trąbi o tym, jakie to są skutki picia mleka codziennie. Czy naprawdę szklanka mleka do owsianki 4-5 razy w tygodniu, to takie zło? oraz okł. 50-100ml do kawy dziennie? Ostatnio rozmawiałam z trenerem personalnym, który skrytykował ,,tak częste" picie mleka. Natomiast Pani dietetyk uważa, że picie mleka 5 razy w tygodniu, to nie żaden problem.
+ mowa o mleku 2%
Nie jestem osobą, która jest sportowcem itp. Mam 19 lat i prowadzę zdrowy styl życia oraz ćwiczę 3 razy w tygodniu siłowo. Nie mam na celu schudnąć czy coś, po prostu zastanawiam się nad tym ,,złem" jakie niby niesie ze sobą mleko dla człowieka ;)
Szacuny
2
Napisanych postów
341
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
5500
Szukam jakiejś szybkiej alternatywy dla owsianki z mlekiem, omlet jest okej, ale obawiam się, że jedzenie dużej ilości jajek również nie wpłynie dobrze na organizm.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78019
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766910
Nie ma w nim w zasadzie nic wartościowego. Jedyny plus np dla Ciebie to kwestia smaku. Jeżeli zależy Ci na czymś lepszy pod względem składu, to warto zamienić na mleczne napoje fermentowane.
Szacuny
10
Napisanych postów
70
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
1569
do wieczorem przygotowanej owsianki rano dodaje orzechy(mix z rossmana zaj**iste) do tego miażdże banana/gruszke/jabłko(czasem łącze), rodzynki i zamiast mleka daje jogurt naturalny śniadanie kosior polecam.