Szacuny
9
Napisanych postów
2298
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
11379
Wszyscy na forum piszą, że powinno się pić mleko najwyżej 0,5%. Czy między 0,5 a 2 jest jakaś duża różnica? Ja na śniadanie zajadam pół litra mleka z płatkami owsianymi. I jest to mleko właśnie 2%. Czy rzeczywiście lepiej się przerzucić na chudsze? Jak tak to czy np. 1,5 wystarczy czy od razu na 0,5 schodzić? Bo mi się wydaje, że tego tłuszczu i tak jest mało, a rano szybko się go spali (trzeba biegać do kolejki i w ogóle ). Z góry dziękuję za pomoc.
Szacuny
1
Napisanych postów
600
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
2483
Wszystko zależy od tego jaka masz przemianę materii. Jeśli zaczniesz tyć to zmniejsz zawartość tłuszczu. Osobiście pije 0,5 % ale wynika to tylko i wyłącznie ze względów smakowych.
Szacuny
32
Napisanych postów
2563
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
25637
Jeśli jesteś na diecie niskotłuszczowej to lepiej pić mleko 0%, bo jeśli wypijasz litr dziennie to już masz te 20g czy 15g tłuszczu mniej. Ale jeśli ćwiczysz na mase to nic ci nie będzie jak będziesz pił mleko 2 czy 1,5%.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
no nie wiem czy jak pijesz litr 20g tluszczu to tak malo,ale lepiej pic mleko 2% dokladnie nie jestem Ci w stanie wytlumaczyc,chodzi o to ze podczas obrobki ponizej 2%
likwiduje sie pozyteczna flore bakteryjna,ale na 100% nie jestem pewny.jezeli jestes na masie to 2% na rzezbie wogole mleka sie nie powinno pic
Szacuny
9
Napisanych postów
2298
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
11379
Dzięki za odpowiedzi. Narazie robię masę, bo dopiero zacząłem ćwiczyć i póki co nie ma co rzeźbić. Zostanę więc przy swoich 2 procentach. A wychodzi go pół litra dziennie (do płatków i nic ponadto).
Czemu jak robię rzeźbę, to powinienem zrezygnować w ogóle z mleka? O ile się nie mylę jest ono bardzo zdrowe, więc 0 albo 0,5% nie powinno być złym pomysłem. Złaszcza, że w żadnych zawodach nie będę startował. Jak myślicie?
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Moim zdaniem powinno się wypijać ok. 0,5 - 1 litra mleka dziennie( o,5% )i w budowaniu atletycznej sylwetki napewno nie zaszkodzi( laktoza zostanie spalona podczas treningu ).
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
tak renzo, ja tez pije o.5l na dzien, tyle ze 2% mleka, a o laktozie mowilem, chcac uzasadnic, dlaczego nie powinno sie pic w ogole mleka (powaznie) robiac rzezbe
Szacuny
3
Napisanych postów
1325
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
3978
Ronni to wpieprza tyle różnych rzeczy,że pewnie sam nie wie po czym ma srake,hehehehe.To najlepiej zwalić na mleko,a nie jakiś nowy wynalazek,który na nim testują!!!A mleko to zdrowie!Pamiętacie hasło "Pij mleko!".Białko to kopalnia samych dobrych rzeczy,a że ma trochę tłuszczyku.......a kto powiedział,że tłuszcz jest nie zdrowy?!Jest niezędny pod warunkiem zachowania pewnej granicy,tak ja wszystkie inne substancje odżywcze.