Z ciekawosci porownalam ilosc weglowodanow w tym zawartych cukrow pomiedzy mlekiem UHT 1,5% oraz mlekiem bez laktozy.
Zwykle: 4,7 g, bez laktozy 4,7 g.
Stad moje pytanie na, ktore nie znalazlam niestety nigdzie odpowiedzi:
Skoro oba mleka maja ta sama zawartosc weglowodanow, a laktoza to cukier (upraszczajac) - dlaczego to bez laktozy nie ma ich mniej? Na opakowaniu nie ma zadnej informacji na temat innych dodatkow ktore by wypelnily ta luke.
Zwykle: 4,7 g, bez laktozy 4,7 g.
Stad moje pytanie na, ktore nie znalazlam niestety nigdzie odpowiedzi:
Skoro oba mleka maja ta sama zawartosc weglowodanow, a laktoza to cukier (upraszczajac) - dlaczego to bez laktozy nie ma ich mniej? Na opakowaniu nie ma zadnej informacji na temat innych dodatkow ktore by wypelnily ta luke.