Szacuny
1
Napisanych postów
17
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
375
Mam do was pytanie. Czy mleko z kuchenki mikrofalowej jest zdrowe? Slyszalem wlasnie ze podgrzewajac mleko w kuchence niszczymy falami cenne w mleku skladniki bialko itp. Czy wy tez tak slyszeliscie? Sam osobiscie mysle ze to jest jakis mit i wcale tak nie jest. Bo nie kazdy czasami ma ochote pisc zimne mleko prosto z lodowki a zwlaszcza w chlodne dni. Co wy o tym sadzicie i wiecie na ten temat.
Szacuny
7
Napisanych postów
1271
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
13387
a ja wpieprzam z mikro przynajmniej raz dziennie, czemu? bo jestem konsumpcyjny len i nie mam czasu na nic. pozatym w glupim powietrzu juz jest ytle syfu ze jedna mikrofalowka mi nie zaszkodzi (oby).
Szacuny
52
Napisanych postów
3517
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
21015
Ja słyszałem ze juz bardziej szkodliwe jest przebywanie w poblizu włączonej mikrofalówki zwłaszcza dla tych z klopotami sercowymi (w sensie zdrowotnym )
Szacuny
32
Napisanych postów
2643
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
24308
a mi sie wydaje ze juz wiekszy wplyw na zdrowie ma gadanie przez komorke niz jedzenie z mikrofali
Wojownicza dusza, więc po swoje ruszaj
na ławę nie zejdę nawet gdy dostanę karę, rezerwowy ze mnie żaden, ja rasowym napastnikiem !! Czuję w sobie straszną parę, widzisz mnie na piedestale? I słusznie się chwalę, cudze znam lecz swoje walę.
Szacuny
0
Napisanych postów
19
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1598
hmmm no dobra a co z mlekiem podgrzewanym...??Bo na przykład moja skromna osoba nie lubi gotowanego mleka i niechce mi się czekać zanim się ugotuje, więc co dzień rano tylko lekko podgrzewam na wolnym ogniu.
Szacuny
6
Napisanych postów
474
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
8874
ja, jak przegotuję mleko to z kibla pół dnia nie wychodzę - az mi flaki wywraca. pozdobno to rozgrzna kazeina;) ale jak podgrzeje w mikrofali ewentualnie surowe piję to nic mi nie jest. ogólnie używam mikrofali dużo od kilku lat ale raczej do krotkiego podgrzewania posiłków. na razie efektów ubocznych nie zauważyłem ;) poza zwiększonymi rachunkami za prąd oczywiśce:D