Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
1 rok
Przeczytanych tematów
41
Jestem zalany łojem jak foka na zimę BF pewnie 35 a mimo to mam mocno widoczne żyły na klatce. Nie mówimy tu o kablach, tylko niebieskich zygzakach. Pytanie czy to normalne? Temat przewinął się przez forum lata temu. Podpiąłem się pod niego, ale nie sądzę, żeby ktoś bawił się tu w archeologa i odkopywał już obumarłe wątki.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12438
Napisanych postów
161886
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240230
Witaj. Faktycznie takie żyły są już niepokojące i mogą podchodzić pod żylaki. Co prawda żylaki mają jeszcze mocniej krętą budowę ponieważ pokonują one bezpośrednio tkanki tworząc sobie obwodowy układ krwionośny samoistnie Jednak tutaj faktycznie można z tego typu żyłami śmiało udać się do lekarza można wykonać ewentualnie test dopplera żeby zobaczyć jak one funkcjonują jak sobie radzą i ewentualnie podjąć jakieś kroki lecznicze aby je zlikwidować. Tym bardziej że piszesz że masz wysoki poziom tkanki tłuszczowej to jeszcze mocniej by były one widocznie W przypadku gdyby był on dużo niższy
Szacuny
6313
Napisanych postów
78019
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766910
Sugeruję pisać w jednym temacie, a nie kilku jednocześnie.
Z reguły jeżeli ktoś uważa, że ma z czymś problem, to warto wybrać się w takiej sytuacji do specjalisty z określonej dziedziny i skonsultować to właśnie z nim, a nie na internecie. Chyba, że nie stanowi to dla Ciebie problemu w normalnym funkcjonowaniu. My niestety nic nie jesteśmy w stanie stwierdzić. Wygląda to po prostu jak cienka skóra i dość mocno widoczne naczynia krwionośne. Nie ma co szukać diagnozy na internecie, bo z reguły kończy się to na przypisaniu sobie najgorszych chorób. Lekarz rodzinny i skierowane do specjalisty.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Jak piszesz w starym temacie to ci podbija na górę forum. Co do żył to dla własnego spokoju idź do lekarza żeby skierował do flebologa który powinien zrobić USG i na tej podstawie ocenić czy jest wporzadku. Warto to zrobić prozdrowotnie bo może odkryjesz że masz jakąś ułomność ja na przykład mam zj**ane zastawki i się nie domykają co powoduje że cofa mi się krew i na nogach robiły się zatory warto wiedzieć takie rzeczy i wyłapywać na czas żeby przeciwdziałać problemom w przyszłości. Nawet jak ci wyjdzie że nic nie ma to przynajmniej będziesz spać spokojnie
Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
42
Sorki, że tak odkopuje temat ale mam praktycznie identycznie wyglądające żyły w okolicy klatki piersiowej. Czy mógłbyś napisać co Ci powiedział lekarz? Sam zastanawiam się czy się nie zbadać.
Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
42
Pojawiło się nagle. Aktualnie jestem na masie i zauważyłem, że klatka mi "urosła". Być może te widoczne żyły są też spowodowane właśnie okresem masowym. Aczkolwiek podobnie jak u autora tego tematu nie są to "kable", a niebieskie, podskórne "zygzaki".