Witam, jak to jest w końcu z tym moczeniem orzechów, migdałów w wodzie? Czytałem że warto je moczyć. Moczę je tak przez 8-10h przed spożyciem. Podobno dzięki temu pozbywamy się pewnego (chyba enzymu) ktory utrudnia wchlaniania innych substancji i ulatwia to tez pozniejsze trawienie ich. Jednak podczas takiego moczenia musza one stracic pewien % wartosci odzywczych, wiec warto je moczyc?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Nic nie stracą podczas moczenia a jak nawet to takie ilości co nie będą w ogóle zauważalne w jakiś sposób, to chodzi o kwas fitynowy, też zamierzam teraz moczyć, nie ze względu na ten kwas bo mnie to za przeproszeniem wali, tylko że sobie ostatnio ukruszyłem zęba na migdale.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Możesz śmiało moczyć, ale konieczności takiej nie ma. Nie ma co się obawiać kwasu fitynowego.
Moderator działu Odżywianie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Przejście z redukcji na masę
Następny temat