Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
32
Witam, w czwartek około godziny 23 gdy się schyliłem i chciałem wstać przypadkowo uderzyłem się dosyć mocno w środek głowy. Początkowo ból minął po kilku minutach, nic sie nie działo, nie zamroczyło mnie, nie straciłem równowagi itp. Problemy narastały dopiero od soboty, zauważyłem że zaczęły mi się co jakiś czaś pojawiać mroczki w oczach w postaci jasnych lub ciemnych przebarwionych kropek oraz głowa w tym miejscu zaczęła mnie znowu "pobolewać" zrobił mi się jeszcze mały guzek w tym miejscu i to tyle. Chciałbym się dowiedzieć czy jest szansa aby mroczki przeminęły oraz czy może być to jakoś niebezpieczny uraz? Niestety przez pandemię kolejki do lekarzy są mocno opóźnione i nie mam co liczyć na pomoc z ich strony na ten moment.
Zmieniony przez - kamilwysocki_ w dniu 3/16/2021 5:18:14 PM
Szacuny
11182
Napisanych postów
51928
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Te "mroczki" ;) to- fachowo mówiąc- "męty w ciele szklistym" gałki ocznej. Jeśli pojawią się po uderzeniu w głowę, to należy brać pod uwagę ryzyko odwarstwienia się siatkówki. W przypadku oderwania siatkówki oka od naczyniówki komórki krwi dostają się do ciała szklistego i postrzegamy je wówczas jako "mroczki". IMHO warto skonsultować się z lekarzem specjalistą. :)
Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
32
Byłem na sorze, miałem robione badania u okulisty oraz tomograf komputerowy głowy i nic nie wyszło, jestem zdrowy. Kolorowe kropki jak były tak i są i wydaje mi się, że z jeszcze większym natężeniem...