Dzień dobry trenuje Muay Thai od niedawna i nie jestem pewien czy dobrze nazwałem temat ale dręczy mnie jedna kwestia. Uczono mnie aby przy low kicku zakrywać twarz ręką ( lewą przy kopnięciu prawą nogą i na odwrót ) oraz ciaśniejszej gardy jak w boksie jednak gdy oglądałem walki tajów nie robili tego oraz mieli inną, luźniejszą gardę czy to oznacza, że źle trenuje? Przepraszam za ewentualne błędy w nazewnictwie na chwile obecną nie bardzo kontaktuje.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Rób tak jak mówi trener-chodzi o to zakrywanie twarzy przy lowkickach. A jeżeli chodzi o Tajów to jak Ty będziesz trenował i walczył tyle co oni to też będziesz się czuł luzniej na ringu i tym samym trzymał luzniejszą gardę. Póki co trenuj i rób co każe trener. Pozdrawiam
(L)
...
Napisał(a)
Po prostu się trochę zaniepokoiłem mam nadzieje gdzieś zajść w tym sporcie. Dziękuje za odpowiedź ^^.
...
Napisał(a)
Garda jest dostosowana do kopniec, ktorych jak wiadomo w boksie nie ma. Zatem bez obaw.
Ile trzeba wlozyc pracy by najlepszym byc? Tysiace godzin, 300 poza domem dni...
Moj dziennik crossfit:
http://www.sfd.pl/Dziennik__Z_crossfitem_po_formę-t857818.html
...
Napisał(a)
Rób jak trener mówi , nie obawiaj się . Garda w mt trochę się rożni o od bokserskiej głównie przez uderzenia łokciami no i kopnięcia , ale we wszystkim chodzi o to aby twoim odruchem było zawsze zakrywanie twarzy i tułowia tak więc na treningu trzeba to katować ;)
...
Napisał(a)
A ma ktoś jakiś schemat gardy w mt? Czy to prawda że w łokciach 90stopni ma być -> czyli mocno wysunięta w przód??? Sory trenuje mma ale znajomy z mt tak mówił że trener ich uczy... jakoś dziwnie... Trzyma bardzo mocno z przodu i dwie ręce równo, jedna wyskość i mała szerokość tylko tyle żeby coś widzieć. Do tego mówi że przy prostym osłaniają się łącząc dwie ręce. Przecież w takiej sytuacji można wyłapać sierpa...;/ nie wiem...
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!