Szacuny
0
Napisanych postów
22
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
4507
Tak jak w temacie , co lepsze na ulice wedlug waszych opinii , dodam ze mieszkam w warszawie : )
Oprocz komentarzy prosze o glos w ankiecie. Pozdrawiam
Zmieniony przez - Ro3ert w dniu 6/18/2017 1:14:45 AM
Szacuny
10
Napisanych postów
412
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
5816
Valę Tu Go , odnosnie tematu to juz chyba ktorys z kolei co lepsze na ulice, to napisze Ci kolego LEKKOATLETYKA, uciekac jak najdalej dbac o zdrowie cieszyc sie zyciem, pozdro
Szacuny
2259
Napisanych postów
2195
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
25570
Vale tudo nie jest sportem walki, a formą organizowania zawodów. Często walczono bez podziału na kat. wagowe, bez rund i bez rękawic. Występowało najczęściej w Brazylii, Japonii, USA i nie wiem czy nadal są takie "gale" organizowane. Z tego praktycznie ewoluowało MMA. To coś w stylu jak byś powiedział, że zacznę trenować KSW.
Szacuny
705
Napisanych postów
4378
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
75797
Ro3ert
Tak jak w temacie , co lepsze na ulice wedlug waszych opinii , dodam ze mieszkam w warszawie : )
Oprocz komentarzy prosze o glos w ankiecie. Pozdrawiam
W Warszawie sprawdza się vale tudo, ale np. w Poznaniu kung fu, a w Rzeszowie karate
Szacuny
0
Napisanych postów
29
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
604
Na ulice to szybkie nogi i nie doprowadzanie do eskalacji w konfliktowych sytuacjach. Sprawdź krav magę lub combat 56, mma odpada bo chyba nie chcesz kogoś poważnie uszkodzić a tylko poradzić sobie w trudnej sytuacji i dać nogę.
Szacuny
70
Napisanych postów
628
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
27406
Mma odpada? Ja bym powiedział że combaty odpadają. Lepiej kopać w jajca się nie nauczysz. Sporty walki są znacznie lepsze od zabójczych technik i obron przed nożem/pistoletem/siekierą itd. A to co zadziała w mma zadziała w samoobronie. Rzut nie zadziała? Lewy prosty nie zadziała? A techniki kopania w jajca nie udoskonalisz. Dlaczego? Bo nie przećwiczysz tego w pełnokontaktowym sparingu. Chyba, że trenujesz sporty walki kilka lat to możesz pomyśleć o combatach. Poza tym na ulicy liczy się psychika i pewność siebie. Jeżeli będziesz sparował, będziesz poobijany i jak jeszcze będziesz jeździł na zawody to będziesz znacznie mocniejszy fizycznie. Oczywiście równie ważne są warunki fizyczne (wzrost, waga), jak i przygotowanie motoryczne (siła, eksplozywność, czy wytrzymałość). To jest tylko moja opinia, nie każdy musi się z nią zgadzać. Nie jestem też żadnym strit fajterem.
“If you think, you are late. If you are late, you use strength. If you use strength, you tire. And if you tire, you die.” Saulo Ribeiro
Szacuny
70
Napisanych postów
628
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
27406
Mma odpada? Ja bym powiedział że combaty odpadają. Lepiej kopać w jajca się nie nauczysz. Sporty walki są znacznie lepsze od zabójczych technik i obron przed nożem/pistoletem/siekierą itd. A to co zadziała w mma zadziała w samoobronie. Rzut nie zadziała? Lewy prosty nie zadziała? A techniki kopania w jajca nie udoskonalisz. Dlaczego? Bo nie przećwiczysz tego w pełnokontaktowym sparingu. Chyba, że trenujesz sporty walki kilka lat to możesz pomyśleć o combatach. Poza tym na ulicy liczy się psychika i pewność siebie. Jeżeli będziesz sparował, będziesz poobijany i jak jeszcze będziesz jeździł na zawody to będziesz znacznie mocniejszy psychicznie. Oczywiście równie ważne są warunki fizyczne (wzrost, waga), jak i przygotowanie motoryczne (siła, eksplozywność, czy wytrzymałość). To jest tylko moja opinia, nie każdy musi się z nią zgadzać. Nie jestem też żadnym strit fajterem.
Zmieniony przez - Pietrosiek253 w dniu 2017-06-21 15:41:48
“If you think, you are late. If you are late, you use strength. If you use strength, you tire. And if you tire, you die.” Saulo Ribeiro