A gdy najdzie nas ochota na coś mega słodkiego oto na ratunek przybywa MEGA MOCNO CZEKOLADOWY MUS Z KASZY JAGLANEJ
Do przygotowania potrzebujemy:
- 100 g kaszy jaglanej (waga po ugotowaniu)
- 20 g odżywki białkowej (u mnie SFD orzechowa <3)
- 10 g kakao prawdziwe odtłuszczone
- 10 g wiórków kokosowych
- chlust mleka
- łyżeczka zblenderowanych orzechów wszelkiego rodzaju (można pominąć)
Robimy co następuje:
- jaglaną, odżywkę, kakao, łyżeczkę orzechów i chlust mleka (do uzyskania odpowiedniej konsystencji) wrzucamy do malaksera/blendera czy co tam mamy i blenderujemy do uzyskania kremu (nie musi być gładki)
- wrzucamy do naczynka i posypujemy wiórkami lub czym nam się podoba i gotowe :D
MAKRO:
B 19.73
W 27.42
T 8.59
Kcal 267
Z tym makro to tak, nie wliczyłam mleka, bo dodałam "na oko" no i tej łyżeczki orzechów więc w sumie wyjdzie trochę więcej tłuszczy.
Ogromnym plusem tego deseru jest to, że możemy dowolnie modyfikować ilość składników, żeby zgadzały nam się z zapotrzebowaniem.
Na zdjęciu przyozdobione jabłuszkiem, słonecznikiem i oczywiście posypane cynamonem.

Do przygotowania potrzebujemy:
- 100 g kaszy jaglanej (waga po ugotowaniu)
- 20 g odżywki białkowej (u mnie SFD orzechowa <3)
- 10 g kakao prawdziwe odtłuszczone
- 10 g wiórków kokosowych
- chlust mleka
- łyżeczka zblenderowanych orzechów wszelkiego rodzaju (można pominąć)
Robimy co następuje:
- jaglaną, odżywkę, kakao, łyżeczkę orzechów i chlust mleka (do uzyskania odpowiedniej konsystencji) wrzucamy do malaksera/blendera czy co tam mamy i blenderujemy do uzyskania kremu (nie musi być gładki)
- wrzucamy do naczynka i posypujemy wiórkami lub czym nam się podoba i gotowe :D

MAKRO:
B 19.73
W 27.42
T 8.59
Kcal 267
Z tym makro to tak, nie wliczyłam mleka, bo dodałam "na oko" no i tej łyżeczki orzechów więc w sumie wyjdzie trochę więcej tłuszczy.
Ogromnym plusem tego deseru jest to, że możemy dowolnie modyfikować ilość składników, żeby zgadzały nam się z zapotrzebowaniem.
Na zdjęciu przyozdobione jabłuszkiem, słonecznikiem i oczywiście posypane cynamonem.