Od ponad tygodnia biorę NAC. Wcześniej już brałem i byłem zadowolony z efektów. Tym razem wyczytałem gdzieś, że warto dodawać witaminę C, bo to poprawia wchłanianie. Natrafiłem na informacje, że powinno się przyjmować w stosunku 1(NAC):2(C)lub przynajmniej 1:1. Tak więc od tygodnia biorę 1200mg NAC w dwóch dawkach po 600mg + 1000mg witaminy C na każde 600mg NAC. Nie odczuwam żadnych niepokojących objawów, niemniej jednak mam wątpliwości, co do tak wysokich dawek witaminy C. Ma ktoś jakieś sprawdzone info na ten temat?
Chcę zejść na 1000mg dziennie witaminy C (2x500), ale nie wiem jaki suplement wybrać. Teraz wszystko biorę z NowFoods, ale na Allegro słabo z dostępnością tego suplementu w tych proporcjach. Są jakieś Swanson'y, ale nie mam zbyt dobrych doświadczeń z tą firmą. Trafiłem też na GOLD-VIT C 500 PLUS od Olimpa, ale w Sieci jest dość mało opinii na jej temat. Warto się nią zainteresować?
Teraz znalazłem coś takiego. Czyli co, to musi być Acerola?
Zmieniony przez - SaV1 w dniu 2014-09-09 22:40:32
Chcę zejść na 1000mg dziennie witaminy C (2x500), ale nie wiem jaki suplement wybrać. Teraz wszystko biorę z NowFoods, ale na Allegro słabo z dostępnością tego suplementu w tych proporcjach. Są jakieś Swanson'y, ale nie mam zbyt dobrych doświadczeń z tą firmą. Trafiłem też na GOLD-VIT C 500 PLUS od Olimpa, ale w Sieci jest dość mało opinii na jej temat. Warto się nią zainteresować?
Teraz znalazłem coś takiego. Czyli co, to musi być Acerola?
Najważniejszy antyoksydant neutralizujący wolne rodniki w wątrobie to GLUTATION, jest wytwarzany w organizmie przez witaminę C. Organizm sam potrafi go wytworzyć w obecności witaminy C i N-acetylocysteiny. Ogromną rolę w procesach dotruwania wątroby odgrywa również: cynk, miedź i magnez. Żywność bogata w glutation:awokado, szparagi, brokuły,brukselka, czosnek, cebula, kapusta można stosować soki z tych warzyw,by wspomóc oczyszczanie wątroby.
Reasumując komórkowe oczyszczanie wątroby wykonujemy za pomocą dobrej, naturalnej witaminy C, mamy taką.Jest to koncentrat owoców aceroli, tzw. Acerola C
Zmieniony przez - SaV1 w dniu 2014-09-09 22:40:32