Problem w tym że Holandia jest dziwna i ogólnie odprawili mnie z kwitkiem ze jestem zdrowy. Dopiero w domu zauważyłem wynik PSA nieprawidłowy. Natychmiast się wróciłem z wnioskiem o skierowanie mnie na USG i do urologa. Ze względu na to że jestem w obcym kraju proszę o porady o jakie badania
mam się dopominać i co robić aby jak najszybciej ustalić przyczynę problemu. Sam osobiście podejrzewam nie przerost gruczołu krokowego co bardziej jakieś przewlekłe zapalenie. Ponieważ mam dni ze nie odczówam żadnych objawów i jest to zmienne.
Jeśli chodzi o cykl to jestem teraz od 3 miesiecy na 300 cypio / week e7d i nic wiecej . Nie przyjmuje żadnych innych leków. Zresztą widać po wynikach badań mam testosteron 36 nmol-l co nie jest jakims strasznie zawyżonym wynikiem. dodam że bez cyklu miałem te same objawy. czy testosteron podnosi tez podczas brania wynik PSA ?
Dziekuje za wszelkie rady i pomoc, aha i jeśli jednak temat powinien znajdować się w dziale zdrowie to najmocniej przepraszam za nieprawidlowe jego umieszczenie i proszę o przeniesienie.
Pozdrawiam

Zmieniony przez - citigold w dniu 2021-05-06 12:14:55