Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Nac w celu regeneracji

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1698

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 72 Napisanych postów 700 Wiek 38 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 80064
Posiadam nac z allnutrition 150mg cap. Ile brać aby miało to sens? Czy pora przyjmowania ma znaczenie? I ostatnie czy mogę dorzucić do tego esselive duo w celu poprawy regeneracji wątroby?

Zyj,a nie istniej!

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Szacuny 34741 Napisanych postów 25134 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 282562
Pierwsze zasadnicze pytanie to czy coś się dzieje albo czy jesteś na bombie czy po antybiotykoterapii że musisz wspomagać wątrobę ?? Wątroba sama się regeneruje więc w głównym stopniu skup się na dopięciu diety , ogarnij odpowiednio diete jak chodzi o ilość kcal , ilosćmakro oraz źródło tych makro , zadbaj o odpowiednią ilosć płynów i już będzie ok . NAC oczywiscie mozesz sobie stosować i jeśli chcesz brać profilaktycznie to zastosuj się do wskazówek z opakowania jak chodzi o dawkowanie i nie ma sensu dodawć niczego wiecej jeśli nie ma podstaw
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 72 Napisanych postów 700 Wiek 38 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 80064
monkey22
Pierwsze zasadnicze pytanie to czy coś się dzieje albo czy jesteś na bombie czy po antybiotykoterapii że musisz wspomagać wątrobę ?? Wątroba sama się regeneruje więc w głównym stopniu skup się na dopięciu diety , ogarnij odpowiednio diete jak chodzi o ilość kcal , ilosćmakro oraz źródło tych makro , zadbaj o odpowiednią ilosć płynów i już będzie ok . NAC oczywiscie mozesz sobie stosować i jeśli chcesz brać profilaktycznie to zastosuj się do wskazówek z opakowania jak chodzi o dawkowanie i nie ma sensu dodawć niczego wiecej jeśli nie ma podstaw

Ogólnie chciałem trochę podleczyć się po wakacjach. Wpadło trochę alko i gorszego jedzenia przez dłuższy czas. Wróciłem na siłkę po 4 tyg przerwy. Miska już prawie dopięta, w tle leci test cały czas. Opakowanie sugeruje 1kaps dziennie. Dziennie będzie również omega 3, kompleks Wit i min, vit c, magnez, potas, d3k2.

Zyj,a nie istniej!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 7113 Napisanych postów 14003 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 2238003
Siemka po pierwsze należałoby się zapytać jak tam wyglądają twoje próby wątrobowe mam tutaj na myśli aspat alat, ggtp, bilirubina fosfataza zasadowa dopiero po tych wynikach możesz stwierdzić czy ta twoja wątroba wymaga regeneracji czy może raczej nie bo jeżeli nie on to bez sensu tracić pieniądze na coś co jest ci niepotrzebne. z drugiej strony suplementacja n acetylo l cysteina może być przydatna bo jest to silny antyoksydant więc nawet warto by było go stosować jakiś dłuższy czas to znaczy się ja stosuje przykładowo cały rok tylko że u mnie to wygląda inaczej suplementację ale ja stosuję dawkę 2,5g dziennie, wiadomo jest to dużo ale akurat to potrzebne a wracając do ciebie tutaj bym wrzucił maksymalnie 600 mg dziennie już to zrobi fajną robotę.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Dzięki Winter. Jak wyglądałoby rozłożenie w ciągu dnia? Do śniadania i przedostatniego posiłku?

Zyj,a nie istniej!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 609 Napisanych postów 1488 Wiek 43 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 11297
Ja stosuję NAC cały czas w dawce 2x500mg rano i wieczorem, ale też trochę orali czasami leci, wystarczy Ci 500mg i tak na marginesie bo chodzą pogłoski że NAC podnosi hematokryt, u mnie coś takiego nie występuje, ale każdy jest inny
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Szacuny 34741 Napisanych postów 25134 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 282562
Gucio547
Ja stosuję NAC cały czas w dawce 2x500mg rano i wieczorem, ale też trochę orali czasami leci, wystarczy Ci 500mg i tak na marginesie bo chodzą pogłoski że NAC podnosi hematokryt, u mnie coś takiego nie występuje, ale każdy jest inny
tak Nac podnosi hematokryt i gdzies tu kiedyś ktoś dodwal fajny art gdzie było to dość dobrze opisane ale też pewnie kwestia indywidualna jak zawsze i to że jednemu podniesie nie znaczy że na każdego działa tak samo ale to nie są pogłoski a stwierdzone fakty i warto mieć to na uwadze
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 609 Napisanych postów 1488 Wiek 43 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 11297
Dla tego o tym pisałem żeby autor miał to na uwadze, bo to że mi nie wpływa na hematokryt to nie znaczy że autorowi tematu też nie będzie wpływał
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Dzięki panowie. Kapsy mam 150mg więc dam dwie do śniadania i jedna do kolacji ewentualnie będę myślał dalej.

Zyj,a nie istniej!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
W twoim przypadku stosował bym się do zaleceń na opakowaniu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Gucio547
W twoim przypadku stosował bym się do zaleceń na opakowaniu

Na opakowaniu napisane jest proponowane zalecenie 1kap dziennie (150mg) nie no żebym naciskał na więcej bo raczej jestem zwolennikiem mniejszych dawek "odżywek" i wyciągania z tego ile się da. Tyko czy taka ilość da radę czy np.po 2-3tyg podbić do 2 kaps?

Zyj,a nie istniej!

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Odżywka białkowa - dobry wybór?

Następny temat

Czy branie tych suplementów ma sens?

Alldeynn
Polecane artykuły