Szacuny
7
Napisanych postów
74
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
416
Witam. A więc naciągnalem sciegno (pachwina). Zrobilem sobie 5 dni przerwy i codziennie smarowalem masciami rozgrzewajacymi. Niestety Na treningu po 5 dniach a bardziej po treningu kiedy juz miesnie wystygly bol powrocil i jest dosc mocny. Co powinienem teraz zrobic? Mysle ze wizyta u lekarza nie jest tu potrzebna bo to naciagniecie bylo efektem przeforsowania tej nogi a nie jakiejs "dynamicznej akcji" po ktorej np sciegno mogloby sie zerwac. Mysle ze ktos bardziej doswiadczony ode mnie jest w stanie cos poradzic... na pewno potrzebna jest przerwa ale mniej-wiecej jak dluga i co powinienem podczas niej robic? czym to smarowac? moze brac jakies preparaty wspomagajace regeneracje sciegien?
licze na jakies sensowne odpowiedzi bo to jest dosc pilna sprawa
Szacuny
6
Napisanych postów
2196
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
27667
Liczyłeś, że po 5 dniach Ci ból minie? ehh też bym tak chciał Maście rozgrzewające, gorące okłady solidna rozgrzewka, na pewno to wymaga czasu. Kilka razy miałem problem z pachwinami i ból mijał z regóły 2tyg do 2 mies.
Zmieniony przez - gandi87 w dniu 2008-11-10 15:31:39
Szacuny
12
Napisanych postów
151
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
4825
Ja brałem ketonal w pigułach oraz nie ćwiczyłem 2 tygodnie.Po 2 tygodniach przystąpiłem do lekkich treningów.
Jeżeli chodzi o żel przeciwbólowego to bardzo polecam maść Dip - Rilif.50gram kosztuje chyba z 16zł ale jest wart swojej ceny.
Szacuny
7
Napisanych postów
74
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
416
a w jaki sposob powinienem wrocic do treningu? na poczatek lekko truchtac i delikatnie rozciagac?
i w jakim momencie? bo jeszcze przy gwaltownych ruchac troche czuje to sciegno (pachwina) i czy juz teraz powinienem lekko truchtac i delikatnie rozciagac czy czekac az przejdzie w 100%?
Szacuny
12
Napisanych postów
151
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
4825
Jak nie jesteś pewny rozciągania to odczekaj jakiś czas jeszcze.
Jeżeli czujesz sie na siłach i jeszcze cię lekko boli w okolicach pachwiny to zacznij powoli się rozciągać ale nie do granicy bólu tylko po trochu i powoli.Ale pierw dobrze rozmasuj bolące mięśnie przed ćwiczeniem i przystąp do rozciągania.Tak myślę że po tygodniu będziesz mógł przystąpić do ćwiczeń ale z jak najmniejszym ciężarem by nie odnowić kontuzji i z biegiem treningów zwiększaj sobie ciężar.
Szacuny
7
Napisanych postów
74
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
416
a czy jak dalej lekko ciagnie to powinienem juz trenowac i to sie w treningu zregeneruje czy jak dalej boli (szczegolnie po treningu bezposrednio) to powinienem jeszcze odpuscic?