Witam. Zacząłem trenować muay thai, wczoraj na treningu mieliśmy ćwiczenia w klinczu itp. Było to dość ciężkie ćwiczenie ze względu na to że nigdy mięśni karku nie ćwiczyłem. Dziś ledwo mogę ruszyć głową, ból i takie jakby "ściągnięcie" jest niesamowite. Najgorzej gdy pochylam głowę w dół oraz boki. Jak uśmierzyć ból? Robić ćwiczenia w postaci ruchów główą (przód-tył, lewo-prawo, góra-dół)? Czy może jakiś zimny okład lub maść chłodząca? Chcę w jakimkolwiek stopniu to zmniejszyć ponieważ muszę jakoś funkcjonować :D Z góry dzięki za pomoc :)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
jak już do tego doszło to tylko zimne okłady i rozruszanie (na chwilę) może pomóc. Raczej nie jest to tzw. naciągnięcie tylko po prostu DOMSy, ostatnio robiłem trening z kolegą trenującym sztuki walki i zrobiliśmy trening "karku" (pierwszy raz w życiu robiłem tego typu ćwiczenia) i miałem podobne dolegliwości jak zwykłe DOMSy 

Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
Daj coś na szybko OTC - mgr farm poradzi co kupić/zastosować na taki stan.
doping & zdrowie
...
Napisał(a)
krzykaczDaj coś na szybko OTC - mgr farm poradzi co kupić/zastosować na taki stan.
Co takiego mogą zaoferować? Bardziej jakieś leki w postaci tabletek od bólu czy maście/kremy?
...
Napisał(a)
Mogą być maści jak i tabletki działajace przeciwbólowo/zapalnie
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!