Siemka. Dziś mam takie pytanie odnośnie powrotu do treningu, nie ćwiczyłem 7 tygodni ponieważ mam naderwany mięsień klatki piersiowej bylem u lekarza miesiąc temu zrobił USG i powiedział ze naderwany mięsień (chodziło mu o przyczep) chociaz nie jestem pewny bo nie okreslil sie dokladniej. Wszystkie mascie i leki ktore przepisal juz dawno przestalem brac bo mialem zalecenie 10 dni i miesiac przerwy od silowni, jednak bol nie mina calkowicie delikatnie odczuwam jeszcze dyskomfort. Wczoraj wrocilem na silownie i wiadomo lekkie treningi maly ciezar wiecej powtorzen jednak przy niektorych cwiczeniach jeszcze czuje klatke piersiowa . Co byscie doradzili ? Cwiczyc i smarowac masciami czy pojsc jeszcze raz do doktorka i niech znow zbada ?:) Dodam jeszcze ,ze bol mi nie przeszkadza narazie ale wiem , ze na cięższe ciężary nie mógłbym wjechać bo bałbym się o mięsień . Dzieki za pomoc
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
zasada jest prosta.. jak boli to nie ćwiczysz.. (i nie chodzi tu o zakwasy)
Impossible Is Nothing
Pomogłem ? Daj SOG'a :)
...
Napisał(a)
Potrzena kilka tygodni na przebudowe naderwanego mięśnia proponuje w chwili obecnej zrezygnować z ćwiczeń na klatkę kosztem rozciągania i bardzo prostego masażu piłeczką do tenisa okolic przyczepu przez 10 minut 2 razy dziennie.
mgr fizjoterapii
terapeuta manualny
...
Napisał(a)
Piotr Zemł, Dziekuję za poradę od dziś zastostuje się do niej i będę dawał znać jak efekty :)
NoIzZeR zgadzam się z Tobą dlatego przerwałem treningi na 7 tygodni ale jednak coś trzeba robić zeby nie zwariować , poprostu będę robił inne partie mięśniowe lekkimi ciezarami z dokladnia technika a klatke to jak kolega wyżej napisal :)
NoIzZeR zgadzam się z Tobą dlatego przerwałem treningi na 7 tygodni ale jednak coś trzeba robić zeby nie zwariować , poprostu będę robił inne partie mięśniowe lekkimi ciezarami z dokladnia technika a klatke to jak kolega wyżej napisal :)
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!