Witam, wczoraj byłem na kontrolnej wizycie USG jamy brzusznej. Radiolog podczas badania wątroby zauważył że mam normoechogeniczną z pojedynczym hiperechogenicznym ogniskiem o wymiarach 7,5 x 5,8 mm czyli tzn. naczyniak. Ostatnio pół roku temu wątroba była bez zmian ogniskowych. Nie pokoi mnie ten fakt. Radiolog prosił, abym przyszedł za 3 miesiące na ponowne badanie w celu czy nie ma hipertrofii. Czy ktoś z Was miał lub ma podobną sytuację?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Czy oprócz kontroli w postaci wykonania ponownego badania zlecił również konsultacje u innego specjalisty ?
1
...
Napisał(a)
colin2000Witam, wczoraj byłem na kontrolnej wizycie USG jamy brzusznej. Radiolog podczas badania wątroby zauważył że mam normoechogeniczną z pojedynczym hiperechogenicznym ogniskiem o wymiarach 7,5 x 5,8 mm czyli tzn. naczyniak. Ostatnio pół roku temu wątroba była bez zmian ogniskowych. Nie pokoi mnie ten fakt. Radiolog prosił, abym przyszedł za 3 miesiące na ponowne badanie w celu czy nie ma hipertrofii. Czy ktoś z Was miał lub ma podobną sytuację?
Bardziej niż w necie to raczej idź do swojego lek med POZ, niech da skierowanie na badanie kontrolne i ewentualnie już skierowanie do lek med spec z tego zakresu żeby kolejka szła.
2
doping & zdrowie
...
Napisał(a)
Tak tez zrobię. A czy ktoś może z forumowiczów miał podobną sytuację? Chyba jest to rzadka przypadłość...
...
Napisał(a)
Nie mam. Ale nie wpadaj w panikę, odwiedź lekarza, weź skierowania, umów badania, czekaj na dalszą diagnostykę/konsultacje.
2
doping & zdrowie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Następny temat