Chcialbym zrobic niebieski pas, mam pytanie jak u Was wygladalo nadanie niebieskich pasow w sekcji , czy musieliscie byc w niej dlugo, jesli tak to jak dlugo. Pytam bo niestety zmieniam miejsce zamieszkania i w zwiazku z tym sekcje, a chcialbym postawic sobie ten cel i usystematyzowac umiejetnosci. Mozecie opisac wrazenia z egzaminu .
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
zawody sa bardzo obiektywne. idealnie pokazuja na ile stac zawodnika. dzieki temu widac, czy ktos jest na poziomie czarnego pasa wygrywajacego w polsce, czy jest na poziomie czarnego pasa wygrywajacego worldsy, albo wieksze imprezy ibjjf. maciek zalicza sie do tej pierwszej kategorii i jest na razie na takim poziomie. nie ma startu do takich zawodnikow jak lucas lepri, albo jt torres, tak jak miec go nie bedzie nikt w polsce w ciagu najblizszych lat.
100% Jiu Jitsu
...
Napisał(a)
Egzaminu ? z Brazylia ci sie typie pomyliło...
Niebieski pas -/+ 2 lata treningów chyba ze jestes przeszczepem to troche dluzej
Niebieski pas -/+ 2 lata treningów chyba ze jestes przeszczepem to troche dluzej
...
Napisał(a)
Może ktoś napisać coś o tym więcej, bo też jestem ciekawy jak to wygląda. Z tego co widzę to chyba najwięcej pasów rozdawanych jest na obozach/seminariach (?), wystarczy że się chodzi, trener widzi nasze umiejętności i z czasem od tak dostajemy pas, czy jest np. jakieś konkretne sprawdzenie nas (musimy pokazać dane techniki itd.)?
...
Napisał(a)
Wszystko zależy od widzimisę trenera.
Jeden zrobi egzamin, drugi popatrzy jak się kulasz.
Jeden zrobi egzamin, drugi popatrzy jak się kulasz.
...
Napisał(a)
Cynik powiedz mi w ktorym polskim klubie robione sa egzaminy na pas to dla mnie wazne
...
Napisał(a)
AKurat niebieski pas to jest żadna sztuka dostać. Przyznaje się go bardziej za sumienność niż za znajomośc technik. No ale trzeba chodzić na BJJ minimum 2 lata i mimo wszystko znać wszystkie podstawowe techniki.
Mimo to dostac go 'z ulicy' jest bardzo trudno, bo nauczyciele jednak sie szanują, i starają się nie robić konkurencji na chamca. Poza tym pozorny natłok nominacji wynika z faktu promowania raz do roku lub w innych określonych momentach.
Mimo to dostac go 'z ulicy' jest bardzo trudno, bo nauczyciele jednak sie szanują, i starają się nie robić konkurencji na chamca. Poza tym pozorny natłok nominacji wynika z faktu promowania raz do roku lub w innych określonych momentach.
Pure Guinness
...
Napisał(a)
Robił. Moreira chyba też robi. W przypadku nauczyciela, który odwiedza szkołę raz na jakis czas, jest to rozwiązanie dość praktyczne - potwierdza pewne minima, kiedy nie zna wszystkich uczniów. W grupie, któą czarny pas zna, z nia trenuje nie ma większych potrzeb robienia egzaminu. Wie, kto jak się kula, co umie itd.Egzamin może być wtedy miła formalnością. Vide filmy Roya Deana na youtube z jego egzaminów. Roy jest zresztą uczniem Harrisa.
Pure Guinness
...
Napisał(a)
Moreira? Ten z wczesnego UFC?
"Dzięki za złoto, mój ty bohaterze" - 100 dan Diego.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Samoobrona miejscówki w Radomiu.
Następny temat