Szacuny
0
Napisanych postów
10
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
711
Witam wczoraj robiłem biceps coś zagruchotalo ręką puściła najpierw nie była sina zrobiła się po 12h . Napinam rękę jest flak i coś bolgocze dam radę zginąć ale jest to bolesne pytanie miał ktoś podobna kontuzję i co z tym robic
Szacuny
448
Napisanych postów
1812
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
31821
Witam!! Przy zerwaniu czeka Cie zabieg jezeli zalezy Ci zeby wszystko zroslo sie tak jak należy.Ja przy naderwaniu na silny stan zapalny dostalem steryd ktory w jakims stopniu Sobie poradził.Jezeli bedzie Cie czekał zabieg o ile dojdzie do tego to pozniej polecam fizjoterapeute lub rehabilitanta.Zabiegi typu jonoforeza sa dobre na stany zapalne.Ponadto na blizny na miesniacj w celu uelastycznieniu dobre sa ultra dźwięki podczerwień.Ponadto terapia manulana lub fala uderzeniowa zgodnie z zaleceniami rehabi/fizjotera.Polecam bo przy naderwaniu bardzo pomaga a przy zerwaniu ewentualnie po zabiegu pozwala szybciej dojsc do lepszej sprawności.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
9152
Napisanych postów
83455
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
705605
Już wczoraj miałeś jechać na izbę przyjęć , proponuje odrazu śmigać z tym bo to nie jest zwykła kontuzja . Jeśli chodzi o Twój mięsień bicepsu, może zostać on zerwany przy dolnych przyczepach. Biceps widocznie się skraca - podchodzi do góry lub opada w dół - widoczna jest znaczna dysproporcja między uszkodzonym, a prawidłowym mięśniem obu rąk. Poszkodowana osoba nie panuje nad mięśniem - nie może go napiąć ani rozciągnąć. Nie chce tutaj siać paniki ale najprawdopodobniej czeka cię zabieg . Jednak najpierw udaj się na konsultacje
Szacuny
0
Napisanych postów
10
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
711
Byłem na sorze zrobili prześwietlenie kazał zrobić USG i na poniedziałek do poradni ortopedycznej dał przeciwbólowe to przeszedł ból a czy jest możliwość że zagoi się to bez zabiegu
Szacuny
2090
Napisanych postów
49893
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
492546
Marcin_mb126
Byłem na sorze zrobili prześwietlenie kazał zrobić USG i na poniedziałek do poradni ortopedycznej dał przeciwbólowe to przeszedł ból a czy jest możliwość że zagoi się to bez zabiegu
zrobiłeś te USG bo od wyniku uszkodzenia zależy dalsze postępowanie i w przypadku zerwania czas nie działa na Twoją korzyść
Zmieniony przez - BPL-G w dniu 2020-01-20 21:50:52
Szacuny
17763
Napisanych postów
132940
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464506
RTG kosci jedynie pokaże, usg pokaże jakie sa obrażenia tkanek miękkich. Smaruj to mascia, już trochę późno ale rób chłodne okłady, do czasu wizyty u lekarza
Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2020-01-19 14:11:22
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.