Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Nadkwasota czy niedokwasota żołądka?

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 11398

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 58 Wiek 27 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1286
Witam,chciałbym się zapytać czy wiecie może coś na temat zakwaszania żołądka,lekarze z reguły gdy ktoś ma refluks tak jak np.ja ,oceniają że jest to nadkwasota i przepisują leki IPP.Natomiast według mnie nie w każdym przypadku,trenuje ponad miesiąc i wszystko elegancko leciało aż od kilku dni doskwiera mi wolne trawienie,następnie wyczytałem jak zrobić test czy jest to nadkwasota czy niedokwasota żoładka,test z sodą oczyszczoną,wyszedł mi jako że mam niedokwaszenie żołądka.Pytanie do was,wiecie co działa na prawidłowe wydzielanie kwasu żołądkowego,żeby było prawidłowe PH? Gdy mi się nie trawią rzeczy i żołądek mam nadęty to prawdopodobnie wtedy mam za mało kwasów żołądka i pokarm stoi w miejscu.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 158 Napisanych postów 1228 Wiek 31 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 180644
Ja używałem 2 marek octu, pierwszy - schneekoppe apfelessig naturtrüb ze sklepu eko, a drugi enerBiO ocet jabłkowy z rossmanna i mimo że oba w tej samej cenie to ten pierwszy cuchnął i działał nieporównywalnie lepiej, imo pewnie dlatego że był przechowywany 1 rok.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BPL-G Fizjoterapeuta
Ekspert
Szacuny 2090 Napisanych postów 49893 Wiek 38 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 492546
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 58 Wiek 27 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1286
Już to robię,dzięki za linki ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 436 Napisanych postów 2520 Wiek 27 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 266183
Osiągnąć nadkwasotę jest raczej bardzo ciężko. Tak zainteresować się zakwaszeniem żołądka octem jabłkowym, albo w dalszej fazie samą betainką i będzie git :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
WnMPapa
Osiągnąć nadkwasotę jest raczej bardzo ciężko. Tak zainteresować się zakwaszeniem żołądka octem jabłkowym, albo w dalszej fazie samą betainką i będzie git :)
A betainke w aptece normalnie mogę dostać?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 436 Napisanych postów 2520 Wiek 27 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 266183
Myślę, że ciężko, ale możesz zobaczyć. Zacząłbym mimo wszystko od octu jabłkowego.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Na refluks to nie będzie miało negatynwego wpływu a raczej pozytywny?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Tylko pozytywny, to jest jedyna realna droga wychodzenia z refluksu :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BPL-G Fizjoterapeuta
Ekspert
Szacuny 2090 Napisanych postów 49893 Wiek 38 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 492546
To zależy jaka jest przyczyna refluksu , co może być no]p. wynikiem przepony wtedy techniki manualne trzewne bardzo dobrze się sprawdzają.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
A na czym ta terapia polega ? To się gdzieś zapisuje czy robie ją np w domu ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
BPL-G
To zależy jaka jest przyczyna refluksu , co może być no]p. wynikiem przepony wtedy techniki manualne trzewne bardzo dobrze się sprawdzają.
a miałeś jakieś doświadzenia z tym ?
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Zapalenie stanu krzyżowo-biodrowego

Następny temat

łakotka przyśrodkowa

Alldeynn
Polecane artykuły