Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Nadmiar skóry po redukcji - porady

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1348

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 28 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 224
Witam.
Mam 28 lat, 176cm i ważyłem 108 kg w połowie kwietnia.
Aktualnie przez te pół roku, udało mi się zbić wagę do 84 kg.
Głównie spalałem kalorie grając w kosza/tenisa i w pracy na budowie, więc wysiłku fizycznego mi nie brakowało.
Zatrzymałem się na 84 kg i 2200 kcal spożywanych na dobę (aktualnie w kosza i tenisa praktycznie nie gram, przez pogodę).
Gdy ostatnio przyglądałem się w lustrze, zauważyłem że moja skóra jest dość mocno elastyczna, najmniej na udach. Jednak w okolicach ramion, przy tricepsie potrafię naciągnąć ją dobre kilka centymetrów. Na brzuchu ciężko mi stwierdzić, gdyż zostało mi jeszcze sporo tłuszczu do zrzucenia.
I moja obawa jest taka, ze przy zredukowaniu jeszcze 10 kg (moja docelowa waga to 70-75kg),zostanie mi obwisła skóra.
Nie wiem co dalej robić. Zacząć ćwiczyć na siłowni 3x w tygodniu / praca na budowie /+ jakieś pompki/brzuszki itp z niskim deficytem kalorycznym.
Czy zrobić sobie przerwę od chudnięcia dłuższą, albo zacząć ćwiczyć siłowo bez deficytu ?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2518 Napisanych postów 8349 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 100375
Nie ma co się oszukiwać ale tak jak wyżej piszą chłopaki najczęściej jest to problem po prostu diet 1000kcal i innych wynalazków, waga leci jak szalona i skóra nie nadąża się po prostu wchłaniać, wiek też ma znaczenie bo z wiekiem skóra też jest mniej elastyczna, czasami po prostu zostaję tylko Skalpel

Kompleksowe prowadzenie online.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 34746 Napisanych postów 25156 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 282608
Na wstępie trzeba zaznaczyć że twoja redukcja trwała stanowczo za długo więc była źle prowadzona ponieważ deficyt to jest stan który nie jest naturalnym stanem dla naszego organizmu i zwyczajnie w pewnym momencie zaczyna nam szkodzić jeżeli jest za długi deficyt lub zbyt głęboki lub za duża utrata wagi. Więc już teraz obowiązkowo musisz zrobić przerwę na regenerację i wejść na swoje zero kaloryczne na kilka tygodni i odpocząć kolejnym błędem jest robienie redukcji bez dobrego treningu siłowego bo wtedy nasz organizm pozbywa się masy mięśniowej ponieważ nie ma bodźca a że mięśnie zużywają znacznie więcej energii niż tłuszcz to mięsień bez bodźca jest traktowany jako zbędny balast. O skórę trzeba dbać w trakcie odchudzania a nie po fakcie bo teraz może być już za późno i w trakcie redukcji warto skórę masować najlepiej codziennie natłuszczać jakimiś kremami a do tego dużo kobiet stosuje różne zabiegi domowe jak na przykład szczotkowanie na sucho czy bańka chińska plus zawsze można stosować jakieś suple typu colagen

[

Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2022-10-10 17:34:38
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Czyli miesiąc przerwy i dbanie o skórę. A po miesiącu, powrót na mały deficyt kaloryczny + trening siłowy ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17764 Napisanych postów 132954 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1464565
Moze taka Twa uroda albo za szybka redukcja i skura nie zdążyła ze tak powiem się wchłonąć/zredukować. mam nadzieje że wiadomo o co chodzi mozesz dać jakieś maści ujędrniające czy to cos da to nie wiem można spróbować . Jak dobijesz miesni to się skóra naciagnie

Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2022-10-10 21:11:53

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29773 Napisanych postów 27256 Wiek 33 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 384609
Jeżeli w Twojej skórze zaszły nieodwracalne zmiany w strukturze to nic z tym nie zrobisz, aczkolwiek 108kg to nie jest jakaś ogromna waga, to i te zmiany nie musiały zajść w sposób taki żeby wisiała ta skóra. W tej chwili najlepszym rozwiązaniem dla Ciebie będzie robienie swojego i iść do swojego celu, natomiast w kwestii włączenia treningów to zawsze warto bez względu na cel jaki Ci przyświeca - to nigdy nie będzie zły wybór. Jak już zredukujesz do poziomu jaki chcesz, to podczas wprowadzenia okresu budowania masy ta skóra się naciągnie wraz z "wypełnianiem jej mięśniami"
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 34746 Napisanych postów 25156 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 282608
afroman
Czyli miesiąc przerwy i dbanie o skórę. A po miesiącu, powrót na mały deficyt kaloryczny + trening siłowy ?
Tak , musisz obecnie odpoczac i mieć czas na regeneracje, redukcja to nie wyscig i wlasnie jesli jest np zle prowadzona ( za szybko zbyt duza utrata wagi ) to potem mogą być problemy ze skórą bo ciało ( skóra ) musi miec czas na adpatacje i część moze się wchłaniać a część może zostać ,. Zastosuj się do rad wyzej ( od wszystkich ) i rób swoje jednak pamiętaj aby siłowy trening był dość mocny bo to podstawa kształtowania sylwetki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Dziękuje wszystkim za pomoc :) Miesiąc przerwy i lecimy dalej :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78029 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766969
Niestety ale nie już nie zrobisz z nadmiarem skóry po redukcji tkanki tłuszczowej i znacznych spadkach masy ciała. Popełniłeś już wcześniej dwa podstawowe błędy w tym kierunku. Pierwszy z nich to doprowadzenie do stanu bliskiego otyłości lub też otyłości. Trzeba w takie sytuacji liczyć się z konsekwencjami tego. Drugi to zbyt szybka redukcja mięśni w krótkim czasie. Nie na tym polega kształtowanie sylwetki. Podstawą jest odpowiednia ilość kalorii, a nie głodówka i trening siłowy, który będzie chronił nasze mięśnie.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51933 Wiek 31 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Dokładnie pogódź się z tym że z tą skórą nic nie zrobisz zredukuj wagę dla zdrowia kremy czy inne cuda nic tu nie pomogą wydasz kasę i się wkorwiesz jak by było inaczej to by ludzie nie robili operacji estetycznych.
Nie chcę cię dołować ale nagłe skoki wagi zawsze skutkują nadmiarem skóry i nie ważne czy to dla baby w ciąży czy dla koksiarza efekt ten sam waga spadnie skóra zostnie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Ćwiczę Bo Lubię
Dokładnie pogódź się z tym że z tą skórą nic nie zrobisz zredukuj wagę dla zdrowia kremy czy inne cuda nic tu nie pomogą wydasz kasę i się wkorwiesz jak by było inaczej to by ludzie nie robili operacji estetycznych.
Nie chcę cię dołować ale nagłe skoki wagi zawsze skutkują nadmiarem skóry i nie ważne czy to dla baby w ciąży czy dla koksiarza efekt ten sam waga spadnie skóra zostnie
tutaj niestety ja się nie zgodzę bo prowadziłem bardzo dużo osób które robiły redukcję z dużej wagi ale wolno i prawidłowo a w trakcie stosowały różne tanie domowe zabiegi ( masowanie , ujedrnianie , natłuszczanie , collagen itp itd - tanie dodatki które mogą wspomagac ) i efekty były bardzo zadowalające na końcu. Ogromne znaczenie ma to jak jest prowadzona redukcja I co podczas niej jest stosowane i oczywiście w wielu przypadkach gdy jest to duża otyłość to nadmiar skóry raczej zawsze zostaje ale mamy duży wpływ na to ile finalnie tej skóry będzie. Masz też przykład mojej żony która w jednej ciąży przytyła 25 a w drugiej ciąży tu na zdjęciu 30 kg gdzie przy swoim małym wzroście 159 wyglądała wręcz śmiesznie z ogromnym brzuchem :) .Całą ciążę masowała natłuszczała brzuch i dbała o skórę No i finalnie efekt jak niżej gdzie nie znajdziesz ani milimetra rozstępu czy nadmiaru skóry

Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2022-10-13 05:39:50
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78029 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766969
Oczywiście, że kwestia tego jak szybka będzie to redukcja. Zdecydowanie problem z nadmiarem skóry pojawia się wśród osób, które wprowadzają głodówkę, a potęguje to jeszcze brak treningu siłowego. Brak zaangażowania do pracy mięśni jest czynnikiem do ich pozbycia się. W wyniku tego zabiegu, czyli podstawowych błędów następstwem jest nadmiar skóry, który usunąć można tylko chirurgicznie. Zdecydowanie warto redukować z głową i powoli, a nie na szybkiego, jak to większość osób by chciała. Taka sytuacja może mieć uzasadnienie jedynie wtedy, gdy otyłość zagraża już życiu.

Moderator działu Odżywianie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Uzupełnianie spalonych kalorii

Następny temat

Redukcja tkanki tłuszczowej - brak efektów

Spalanie
Polecane artykuły