
Potrzebujemy:
200g serka wiejskiego bez laktozy
25g lub 35g wpi(zależnie czy mam 40 czy 50g białka w posiłku)
10g żelatyny
1g gumy ksantanowej
20 tab słodzika(kwestia indywidualna - ja lubię bardzo słodkie)
Pół pipety aromatu(Śmietankowy i szarlotka są moimi faworytami)
Do dużego shakera dajemy 10g żelatyny, słodzik i aromat, zalewamy to 250-300ml wrzątku i odstawiamy na chwilę. Pózniej do naszego shakera dodajemy kolejno: serek wiejski, izolat i gumę ksantanową i traktujemy wszystko blenderem. Pózniej przelewamy do jakiegoś pojemnika i do lodówki aż zastygnie.
*można śmiało robić bez gumy ksantanowej ale wtedy nie będzie takiej kremowej i delikatnej konsystencji
Makrosy:
40g lub 50g białka
0g ww (śladowe ilośc z wiejskiego jak ktoś liczy to niech sobie uwzględni)
10g tłuszczy
Zmieniony przez - M.I.C.H.U w dniu 2021-09-13 19:51:16