Szacuny
0
Napisanych postów
22
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
4507
Tak jak w temacie , jaki jest Waszym zdaniem najlepszy klub BJJ w Warszawie? prosze o opinie obiektywne: ) i moze jeszcze pytanko , czy muay thai + bjj sie sprawdzi ? czy lepiej muay thai + zapasy? dodam ze zalezy mi glownie na samoobronie ;)
Zmieniony przez - Ro3ert w dniu 6/12/2017 10:20:50 PM
Szacuny
69
Napisanych postów
1815
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
35261
Zależy do co rozumiesz przez najlepszy. Wydaje mi się że najlepsze wyniki na zawodach w kimonach ma copacabana albo ademia Gorila, natomiast w no gi, czy na zasadach ADCC klub Radka Turka. W żadnym nie trenowałem więc raczej nic więcej o nich nie mogę powiedzieć, pewnie w Warszawie jest więcej bardzo dobrych klubów. W wyżej wymienionych jednak ćwiczy Polska czołówka, każdy z nich ma w swojej kadrze zarówno dobrych zawodników w gi jak i bez.
Ro3ert
i moze jeszcze pytanko , czy muay thai + bjj sie sprawdzi ? czy lepiej muay thai + zapasy? dodam ze zalezy mi glownie na samoobronie ;)
tak czysto teoretyzując na ulicę stawiałbym na MT+podstawy zapasów. Natomiast BJJ jest super :) Poza tym parząc na to że Berserkerzy mają świetne wyniki na ADCC spodziewam się że u nich też można liznąć trochę zapasów ;)
Zmieniony przez - _radek w dniu 6/13/2017 12:08:02 AM
,,chodzić już umiem, teraz chce umieć latać" Eldoka
Szacuny
705
Napisanych postów
4378
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
75797
U Radka z zapasami się nie zapoznasz, koncentruje się na parterze. Chłopaki dłubią zapasy na własną rękę. Z resztą się zgadzam: Copa, Goryle, Berserkerzy to polska czołówka, przy czym no gi (bez kimon) to Berserkerzy są klasą sama w sobie na Mazowszu, w Polsce tylko Szczecin i Piranha Gdynia ma podobny poziom. W kimonach pomalutku Goryle wyrastają na potęgę, choć nadal Copę uznałbym za najlepszych warszawskich kimoniarzy. Dragon's Den tez nie ma się czego wstydzić.