...
Napisał(a)
Cześć planuje po raz pierwszy upiec i usmażyć pierś z kurczaka. W obu przypadkach pasuje go jakoś zamarynować. Macie jakieś najprostsze i smaczne przepisy na marynatę (dla początkującego) oraz jak długo piec/smażyć? I na czym? Na oliwie z oliwek czy oleju kokosowym? Czy masło?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Tłuszcz i przyprawy które lubisz.
1
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
...
Napisał(a)
najlatwiejsze przepisy sa najlepsze, tak jak Malinowa napisala
...
Napisał(a)
Czyli wystarczy posolić, popieprzyć i posypać pierś przyprawą do kurczaka i smażyć na 10-15g oleju kokosowego? Czy w misce jakoś wlać oleju i wszystkie przyprawy tam wymieszać i wetrzeć w pierś?
...
Napisał(a)
Marynata to raczej cos w plynie, takze mieszasz olej i przyprawy, wrzucasz w to mieso do marynowania. Pozniej dopiero smazysz.
...
Napisał(a)
Możesz tez dodać trochę octu (wg mnie najlepiej ryżowego) albo sosu sojowego.
...
Napisał(a)
Tak naprawdę można dodać wszystko : musztardę, miód, olej sojowy, maggi, ketchup, przyprawy tj. Slosa papryka, pieprz, zioła prpwanalakie, oregano, bazylia, rozmaryn, pasty z papryk, koncentrat, różne tłuszcze np olej, smalec, masło orzechowe.
Musisz próbować z czym Ci smakuje cycek, spróbuj różne kombinacje, tak naprawdę to jest dziecinnie proste, wystarczy trochę wyobraźni i do dzieła.
Musisz próbować z czym Ci smakuje cycek, spróbuj różne kombinacje, tak naprawdę to jest dziecinnie proste, wystarczy trochę wyobraźni i do dzieła.
1
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
...
Napisał(a)
Sprawdz opcje słodko ostry w miodzie i sosie tao tao z papryką :D poszukaj w google dokładnego przepisu ale jak kiedyś zjadlem to oszalałem ( z grila )
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
Mozesz dać, oliwe, miód, sok z cytryny, trochę octu winnego, przyprawy jakieś sypkie, np oregano, i już nie musisz tłuszczu dawać bo z marynaty masz, oleju kokosowego nie używaj.
Co do pieczenia moze być tak samo, sporo zależy jak gruba jest pierś czy masz termoobieg, czy tylko góra dół grzałki.
Co do pieczenia moze być tak samo, sporo zależy jak gruba jest pierś czy masz termoobieg, czy tylko góra dół grzałki.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Dałem łyżkę oliwy z oliwek extra virgin, łyżeczkę soli pieprzu i przyprawy do kurczaka. Odłożyłem na 2h do lodówki. Pierś piekłem w zawiniętym rękawie przez 40min w 180 stopniach, a przez ostatnie 10min przy rozciętym rękawie (w sumie 50minut). Wyszła pyszna, ale z 400g piersi zrobiło się 200 xd czy można taką jeść czy zalecane jest żeby aż tak nie straciła na wadze? Za długo ja piekłem?
...
Napisał(a)
degel123Dałem łyżkę oliwy z oliwek extra virgin, łyżeczkę soli pieprzu i przyprawy do kurczaka. Odłożyłem na 2h do lodówki. Pierś piekłem w zawiniętym rękawie przez 40min w 180 stopniach, a przez ostatnie 10min przy rozciętym rękawie (w sumie 50minut). Wyszła pyszna, ale z 400g piersi zrobiło się 200 xd czy można taką jeść czy zalecane jest żeby aż tak nie straciła na wadze? Za długo ja piekłem?
ja pie. 40min.

Im dłużej obrabiasz termicznie tym więcej wody/sokó ucieka, to jak ze steka. A potem chodzą mity po forach i jutubach opowiadają pierdoły o nastrzykiwaniu filetów ogromnymi ilościami wody. Że "mięśnie w trakcie obróki termicznej traco wode, no oszukujo", Sorry ale musiałem

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Coś słodkiego bez piekarnika i możliwie szybko?
Następny temat