Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Najprostsza marynata do kurczaka

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3582

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 67 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 899
Cześć planuje po raz pierwszy upiec i usmażyć pierś z kurczaka. W obu przypadkach pasuje go jakoś zamarynować. Macie jakieś najprostsze i smaczne przepisy na marynatę (dla początkującego) oraz jak długo piec/smażyć? I na czym? Na oliwie z oliwek czy oleju kokosowym? Czy masło?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4877 Napisanych postów 21619 Wiek 36 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 93517
Tłuszcz i przyprawy które lubisz.
1

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
FighterX Moderator
Ekspert
Szacuny 23299 Napisanych postów 25280 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1020603
najlatwiejsze przepisy sa najlepsze, tak jak Malinowa napisala
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 67 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 899
Czyli wystarczy posolić, popieprzyć i posypać pierś przyprawą do kurczaka i smażyć na 10-15g oleju kokosowego? Czy w misce jakoś wlać oleju i wszystkie przyprawy tam wymieszać i wetrzeć w pierś?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
FighterX Moderator
Ekspert
Szacuny 23299 Napisanych postów 25280 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1020603
Marynata to raczej cos w plynie, takze mieszasz olej i przyprawy, wrzucasz w to mieso do marynowania. Pozniej dopiero smazysz.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 11 Wiek 43 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 2200
Możesz tez dodać trochę octu (wg mnie najlepiej ryżowego) albo sosu sojowego.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4877 Napisanych postów 21619 Wiek 36 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 93517
Tak naprawdę można dodać wszystko : musztardę, miód, olej sojowy, maggi, ketchup, przyprawy tj. Slosa papryka, pieprz, zioła prpwanalakie, oregano, bazylia, rozmaryn, pasty z papryk, koncentrat, różne tłuszcze np olej, smalec, masło orzechowe.

Musisz próbować z czym Ci smakuje cycek, spróbuj różne kombinacje, tak naprawdę to jest dziecinnie proste, wystarczy trochę wyobraźni i do dzieła.
1

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Szacuny 34746 Napisanych postów 25156 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 282608
Sprawdz opcje słodko ostry w miodzie i sosie tao tao z papryką :D poszukaj w google dokładnego przepisu ale jak kiedyś zjadlem to oszalałem ( z grila )
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17764 Napisanych postów 132954 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1464565
Mozesz dać, oliwe, miód, sok z cytryny, trochę octu winnego, przyprawy jakieś sypkie, np oregano, i już nie musisz tłuszczu dawać bo z marynaty masz, oleju kokosowego nie używaj.

Co do pieczenia moze być tak samo, sporo zależy jak gruba jest pierś czy masz termoobieg, czy tylko góra dół grzałki.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 67 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 899
Dałem łyżkę oliwy z oliwek extra virgin, łyżeczkę soli pieprzu i przyprawy do kurczaka. Odłożyłem na 2h do lodówki. Pierś piekłem w zawiniętym rękawie przez 40min w 180 stopniach, a przez ostatnie 10min przy rozciętym rękawie (w sumie 50minut). Wyszła pyszna, ale z 400g piersi zrobiło się 200 xd czy można taką jeść czy zalecane jest żeby aż tak nie straciła na wadze? Za długo ja piekłem?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1088 Napisanych postów 1407 Wiek 31 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 51615
degel123
Dałem łyżkę oliwy z oliwek extra virgin, łyżeczkę soli pieprzu i przyprawy do kurczaka. Odłożyłem na 2h do lodówki. Pierś piekłem w zawiniętym rękawie przez 40min w 180 stopniach, a przez ostatnie 10min przy rozciętym rękawie (w sumie 50minut). Wyszła pyszna, ale z 400g piersi zrobiło się 200 xd czy można taką jeść czy zalecane jest żeby aż tak nie straciła na wadze? Za długo ja piekłem?


ja pie. 40min. 20-25min max w rękawie i żadnego otwierania rękawa, kto to wymyślił. Pewnie wyszła sucha jak pieprz. Jak naprawdę gruba pierś to 30min.
Im dłużej obrabiasz termicznie tym więcej wody/sokó ucieka, to jak ze steka. A potem chodzą mity po forach i jutubach opowiadają pierdoły o nastrzykiwaniu filetów ogromnymi ilościami wody. Że "mięśnie w trakcie obróki termicznej traco wode, no oszukujo", Sorry ale musiałem
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Coś słodkiego bez piekarnika i możliwie szybko?

Następny temat

Pasta z tunczykiem do kanapek

Spalanie
Polecane artykuły