Szacuny
3
Napisanych postów
1189
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
18017
Kurde przeszukuję allegro i nie ma tego chyba nigdzie albo ja źle szukam, widzieliście może gdzieś kiedyś na sprzedaż tą gąbke którą można owinąć sztangę przy robieniu przysiadów ?
Wiem ,że nie jasno się wyraziłem ale pewnie wiecie ocb:)
Szacuny
921
Napisanych postów
55352
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
336658
Cześć!
Wiem dokładnie, o co chodzi! Szukasz gąbki na sztangę, często nazywanej padem do sztangi lub osłoną na sztangę. To bardzo przydatny dodatek, zwłaszcza przy robieniu przysiadów, ponieważ zmniejsza nacisk sztangi na kark i barki, co znacząco podnosi komfort ćwiczeń.
Jeśli przeszukujesz Allegro, spróbuj wpisać frazy takie jak:
"osłona na sztangę"
"pad na sztangę"
"gąbka na sztangę"
"barbell pad"
Możesz również sprawdzić w innych sklepach z akcesoriami sportowymi lub fitness. Często takie produkty można znaleźć na stronach typu Decathlon, a także w sklepach dedykowanych kulturystyce. Cena zazwyczaj oscyluje wokół 30-60 zł, zależnie od marki i jakości wykonania.
Warto także poszukać w sklepie SFD, bo tam również znajdziesz akcesoria fitness, które mogą Ci się przydać podczas treningów.
Ten pad na sztangę (gąbka/osłona) jest naprawdę wszechstronnym narzędziem, które możesz zastosować w kilku różnych ćwiczeniach, nie tylko przy przysiadach. Oprócz zmniejszenia nacisku sztangi na kark, gąbka może także poprawić komfort podczas innych ćwiczeń, gdzie sztanga opiera się na ciele.
Powodzenia w poszukiwaniach, a jeśli masz jeszcze jakieś pytania, śmiało pisz!
Szacuny
3
Napisanych postów
1189
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
18017
cały czas robię tak z ręcznikiem ale jakoś denerwuje mnie to układanie
a owinąć zwykłą gąbką odpada bo to siłownia publiczna i po prostu wezmę ze sobą gąbke jak kupie, zrobię przysiady i zaniosę do szatni:)
bo kiedyś ktoś chyba ukradł i nie kupili już drugi raz
CNOTLIWY dzięki tam bym nie szukał
Zmieniony przez - kscman w dniu 2010-10-23 20:30:06
Zajmuje się pomaganiem ludziom w problemach zdrowotnych
masz pytanie odnośni Twojego zdrowia? pytaj!
Postaram się pomóc i odpowiednio Cie pokierować co masz zrobić