Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Naleśniki proteinowe

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 5857

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 129 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 5923
Czesc, wczoraj skusilem sie na sampla pancake'a od sciteca, ktory bardzo mi posmakowal. Mozecie polecic jakies nalesniki z wlasnego doswiadczenia? Najbardziej zalezy mi na obnizonej zawartosci ww i cukrow. No i podzielcie sie tez smakami jakie Wam przypadly do gustu.

Na ta chwile skladowo podobaja mi sie nalesniki od firmy AMAROK ktore maja 60% bialka.

Z gory dzieki!

Zmieniony przez - kvbvsek w dniu 2017-08-09 11:58:49
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Edit: moglbym prosic moderatora o przeniesienie do wlasnicwego dzialu? Dzieki!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 12989 Napisanych postów 22849 Wiek 55 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 633088
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1663 Napisanych postów 27216 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 516400
@patiik - coś w tym jest

Zacznijmy od tego co złego jest w węglowodanach?
Ludzie panicznie boją się tego makroskładnika - bezpodstawnie.

Takie wymysły z proszku nie są optymalnym rozwiązaniem. Nie ulega wątpliwości, iż lepiej zrobić naleśniki z konwencjonalnej żywności (opcjonalnie dodać odżywki białkowej do wyrobu ).

Zmieniony przez - dudee w dniu 2017-08-09 13:00:49
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Ukryta reklama XDDDDD
Po prostu w sklepie obok silki scitec jako jedyny mial sample nalesnikow a do do amroka to sprzedawca pokzal wszystkie jakie ma (FA, ostrovot, olimp i amarok) i skladowo to wlasnie on wg moich oczu wypadl najlepiej, inne mialy np 30 bialka i duzo cukrow.

co do ww, jestem na diecie redukcyjnej niskoweglowodanowej stad tez na tym mi zalezy

Zmieniony przez - kvbvsek w dniu 2017-08-09 13:36:01
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1663 Napisanych postów 27216 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 516400
Nie możesz dodać po prostu odżywki białkowej?
To będzie o wiele lepszy wybór niż tego typu wymysły.

,,Skład: mąka owsiana, pasteryzowany oraz ultrafiltrowany koncentrat białek serwatki (z mleka, emulgator - lecytyna sojowa), pełne mleko w proszku, maltodekstryna, kakao (10-12%) w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, aromaty (bananowy, czekoladowy, gorzkiej czekolady), białko jaj w proszku, koncentrat kazeiny micelarnej (z mleka), twaróg w proszku (z mleka), jogurt w proszku (z mleka), substancja wypełniająca - wodorowęglan sodu, chlorek sodu, regulator kwasowości - bezwodny kwas cytrynowy, substancja słodząca - sukraloza.''
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 12989 Napisanych postów 22849 Wiek 55 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 633088
Czego ludzie nie skomplikują? Zaraz będzie jajecznica w proszku... Chociaż właściwie to już jest - serwowana na różnych obozach i koloniach. Fuj!
Co może być prostszego od naleśników? Jajo, woda i mąka. Zamiast wody dajesz np. mleko kokosowe, mąkę robisz sobie mieszankę owsianej/gryczanej z kokosową i z odzywką i smażysz. Ile osób tyle przepisów będzie. Wypróbuj, może się czego więcej o właściwościach odżywczych rożnych produktów nauczysz. A jak sobie wybrałeś dietę z niskimi ww to przyjmij pewne ograniczenia a nie szukaj tylko wysokobiałkowych odpowiedników... To trochę jak weganin, który MUSI mieć wegańskie parówki.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 96 Napisanych postów 134 Wiek 42 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 36591
ja polecam omlety activlaba i'm fit , skład bardzo dobry jak na ten typ produktów , smak również , i mało wegli ma jak ci na tym zależy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Wiedzialem, ze wybor zlego dzialu mnie zaboli xD

Paatik, nie probuj mnie edukowac, prosze. Zadalem proste pytanie.

BenekGrid, dzieki, wyprobuje :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78029 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766969
Tutaj możemy Ci napisać co wybrać aby zrobić tski omlet samemu. O odżywki pytaj w odpowiednim do tego dziale. Bez węglowodanów nie znajdziesz niestety.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Wiem ze moge robic sam ale nie zawsze jest czas. W drugim poscie napisalem, ze moj blad i prosze o przeniesienie. Ok, koniec spamu. Dzieki za pomoc :)
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta ketogeniczna do oceny - 78kg

Następny temat

Dieta redukcyjna do oceny, 73kg

Spalanie
Polecane artykuły