Składniki:
-30g mąki żytniej
-30g białka (ja dodałam o smaku waniliowym)
-80g białek jaj
-100g jajek
- trochę mleka lub wody, żeby ciasto było bardziej płynne
,,Farsz":
-cynamon
- jedno jabłko (zdecydowanie za mało)
Składniki na ciasto miksuję i wlewam na patelnie. Z ww składników wyszły dwa naleśniki, jeden sporo grubszy:)
Jabłko obieram, ścieram na tarce, wrzucam do garnka i podlewam wodą, żeby mi się nie przypaliło. Posypuję cynamonem. Mieszam aż jabłko puści wodę i wszystko wyparuję. Do dwóch naleśników jedno jabłko to zdecydowanie za mało. Przynajmniej dwa, żeby było czuć ten farsz.

-30g mąki żytniej
-30g białka (ja dodałam o smaku waniliowym)
-80g białek jaj
-100g jajek
- trochę mleka lub wody, żeby ciasto było bardziej płynne
,,Farsz":
-cynamon
- jedno jabłko (zdecydowanie za mało)
Składniki na ciasto miksuję i wlewam na patelnie. Z ww składników wyszły dwa naleśniki, jeden sporo grubszy:)
Jabłko obieram, ścieram na tarce, wrzucam do garnka i podlewam wodą, żeby mi się nie przypaliło. Posypuję cynamonem. Mieszam aż jabłko puści wodę i wszystko wyparuję. Do dwóch naleśników jedno jabłko to zdecydowanie za mało. Przynajmniej dwa, żeby było czuć ten farsz.

