Witam. Mam problemy skórne i w związku z tym poczytałem trochę o przyczynach ich powstawania. Wszelkie maści, izotek itp. odpadają. Jeśli chodzi o dermatologa to odwiedziłem kilku i stosowałem mnóstwo środków, ale nie usłyszałem ani razu o DHT i blokowaniu do w celu pozbycia się problemu. Czy może to mieć (zablokowanie reduktazy i produkcji DHT) jakieś negatywne skutki? Chodzi mi o naturalne środki (zioła i inne rośliny), a nie blokery stosowane w dopingu w celu podniesienia testosteronu.
Czy możecie polecić jakieś naturalne i skuteczne blokery? Znalazłem kilka (np. palma sabalowa, pokrzywa, dynia), ale może ktoś używał, albo jest w stanie wskazać najbardziej skuteczny środek?
Czy leki na prostatę mogą wywoływać niepożądane skutki? Również blokują produkcję DHT, ale zapewne "coś za coś". Jakie są w ogóle skutki niedoboru DHT w organizmie? Problem mam tylko ze skórą, czupryna bujna ;)
Za wszelkie informacje wielkie dzięki :)
Czy możecie polecić jakieś naturalne i skuteczne blokery? Znalazłem kilka (np. palma sabalowa, pokrzywa, dynia), ale może ktoś używał, albo jest w stanie wskazać najbardziej skuteczny środek?
Czy leki na prostatę mogą wywoływać niepożądane skutki? Również blokują produkcję DHT, ale zapewne "coś za coś". Jakie są w ogóle skutki niedoboru DHT w organizmie? Problem mam tylko ze skórą, czupryna bujna ;)
Za wszelkie informacje wielkie dzięki :)