...
Napisał(a)
Witajcie chciałem zapytać czy warto kupić sobie OCHRANIACZE NEOPRENOWE MONSTER POWER Red , z tego co slyszalem stabilizują i można większy ciężar nałożyć na wyciskanie , aktualnie mój maks to 100kg (ćwicze od maja) Co wy o tym sądzicie?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Siemanko no właśnie tutaj zależy w jakim celu chcesz kupić te neopreny. Według mnie jest to dobra inwestycja bo po pierwsze dobrze trzymają ciepło więc stawy będą cały czas dogrzane a to jest największa zaleta według mnie jeżeli chodzi o ich zastosowanie a czy zaczniesz wyciskać dużo więcej do tego nie jestem w stanie powiedzieć na bank ktoś będzie lepsza stabilizacja w łokciu co może się właśnie przełożyć na większy ciężar wyciskaniu.
No ale podsumowując moim zdaniem warto
No ale podsumowując moim zdaniem warto
Zapraszam :)
WinterR91
https://www.facebook.com/MichalJekiel
https://www.sfd.pl/DT_WinterR-t1188796.html
...
Napisał(a)
Super dzieki za wypowiedż , i czy te wlaśnie Monster Power red za 180zl to dobry wybór?
...
Napisał(a)
Ochraniacze dobrze trzymają ciepło i to ich największa zaleta. Co do stabilizacji to moje zdanie jest takie, że do dużych ciężarów i bicia rekordów można czasem używać, ale z drugiej strony nie warto nadużywać bo może to osłabiać stawy na dłuższą metę. Dodatkowo jeśli ćwiczysz od maja to staż treningowy jest krótki i stawy i mięśnie mogą nie być jeszcze gotowe na większe ciężary więc lepiej podejść do tematu ostrożnie i nie przeceniać możliwości bo tak może się skończyć kontuzją.
...
Napisał(a)
Rozumiem , czyli odpuścić sobie na ten moment? Czy wziąść i na bezpiecznych ciężarach ćwiczyć oczywiscie nie do maxów , raz na jakiś czas tylko. Np na 95kg do 100kg aby dobrze to wyciskać bo 100x1 idzie ciężko.
...
Napisał(a)
I który rozmiar byłby dla mnie? , Biceps po napięciu 42 , bez 38
Rozmiar XL 35,5 - 41,5
Rozmiar XXL 40,5 - 44,5
Rozmiar XL 35,5 - 41,5
Rozmiar XXL 40,5 - 44,5
...
Napisał(a)
Musisz przemyśleć dwie kwestie:
Neopreny dla utrzymania ciepłoty w stawie- rozmiar optymalny
Neopreny dla podniesienia wyniku- rozmiar zaniżony/bardzo zaniżony/ekstremalnie zaniżony
Jak już dowiesz się po co Ci neopreny, to pod to dobierz rozmiar.
Przy neoprenach na kolano goście po 100 kg wbijają się czasem w jakieś XS itd
Neopreny dla utrzymania ciepłoty w stawie- rozmiar optymalny
Neopreny dla podniesienia wyniku- rozmiar zaniżony/bardzo zaniżony/ekstremalnie zaniżony
Jak już dowiesz się po co Ci neopreny, to pod to dobierz rozmiar.
Przy neoprenach na kolano goście po 100 kg wbijają się czasem w jakieś XS itd

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html
Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]
...
Napisał(a)
Jakub098765Rozumiem , czyli odpuścić sobie na ten moment? Czy wziąść i na bezpiecznych ciężarach ćwiczyć oczywiscie nie do maxów , raz na jakiś czas tylko. Np na 95kg do 100kg aby dobrze to wyciskać bo 100x1 idzie ciężko.
Używać można, ale z głową. Na początku przygody z siłownią to polecam jednak rozsądny trening umożliwiający progres siłowy i dobrą technikę a nie kombinowanie jakich patentów użyć żeby wycisnąć większy ciężar

...
Napisał(a)
Ćwiczysz od maja więc raptem 2+ miesiąca to skup się na podstawach a nie na myśleniu a mkasach i o dźwiganiu ponad swoje możliwości bo możesz sie juz na poczatku zabawy mocno szkodzić a nei o to chodzi , Ty jak totalnie poczatkujaca osoba mozesz jeszcze nie miec ciała ( aparatów ruchowych ) prawidłowo przygotowanych do normalnego technicznego ćwiczenia a gdzie tam do maksów . Opanuj perfekt technike , wzorce ruchowe,zadbaj o odpowiednią mobliność i prawidłowy zakres ruchu , szlifuj technikę i kiedyś kiedyś raz na czas można myśleć o sprawdzaniu maksów
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Przejście z redukcji na budowę masy
Następny temat