Szacuny
0
Napisanych postów
18
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
3010
Witam
Moje ostatnie odchudzanie zakończyło sie rok temu , byla to 3 czy tez czwarta ekstremalnie wyniszczajaca dieta redukcyjna ( 1800 kcal i do tego ostre treningi 7 razy w tygodniu).Przez rok zrobilem mase badan , zdrowo sie odzywialem i myslalem ze przez rok organizm sie zregeneruje.A tu kompletnie nic.Endokrynolog twierdzi ze jest wszystko ok.Ja nie moge schudnc , kompletnie nie czuje glodu.Dziwnie sie czuje.A zwykly malo obciazajacy trening powoduje ze nie moe zasnac , chyba kortyzol mi ostro skacze do gory.
Zdaje sobie sprawe ze ludzie z forum nie beda w stanie mi pomoc ale moze znacie kogos kto jest dobrym specjalista w tym zakresie bo ja juz jestem kompletnie zrezygonowany.
Szacuny
0
Napisanych postów
18
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
3010
Tylko co tu da wspolpraca?Ja mam jakis problem ze zdrowiem , przez ten stres fizyczny dla organizmu prawdopodobnie uszkodzilem sobie cos.Bylem nawet w poradni Be well by Mauricz i tez nie moge schudnac.Nawet przy lekkiej aktywnosci fizycznej podnosi mi sie DHEA.Lekarz tez mnie splawia , nie wiem co mam robic
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78025
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766950
Piszesz, że zrobiłeś badania, a następnie wspominasz o tym, że chyba kortyzol Tobie podskoczył. Jako to jest? Skoro masz wyniki badań, to wklej tutaj ich skany.
Bez wątpienia głodowe ilości kalorii, szczególnie w połączeniu z wysoką aktywnością fizyczną i czasem mogą przyczynić się do pewnych zaburzeń gospodarki hormonalnej naszego organizmu. Wiele zależy od danego organizmu. Każdy z nas ma tutaj inną tolerancję.
Istnieje też coś takiego jak chroniczne zmęczenie, ale do tego trzeba badań. Na razie nie wiemy nic.
Szacuny
0
Napisanych postów
18
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
3010
Oczywiscie juz wklejam.Kortyzol z rana jest ok , jest w normie.Problem zaczyna sie wtedy kiedy wlaczam jakas aktywnosc fizyczna.I nie jest to duza aktynossc.Biegi interwalowe 60x60 (trucht marsz na przemian) i do tego silownia.Po 3 dniach takiego sportu juz wieczorem nie moge zasnac (kortyzol nie spada) wyprozniam sie o wiele rzadziej , metabolizm spowalnia.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78025
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766950
Jest to całkiem normalne, że w czasie aktywności fizycznej, czy innego rodzaju wysiłku, pracy, treningu kortyzol w naszych organizmach rośnie. Inaczej mielibyśmy problem żeby wykonać trening, czy w ogóle funkcjonować w ciągu dnia. Problemem bez wątpienia jest to, że nie spada on wieczorem i nie potrafisz się wyciszyć z jakiegoś powodu. W takiej sytuacji na pewno nie należy wykonywać treningu wieczorami, a ewentualnie rano.
Niestety link do badań mi nie działa. Badałeś wszystkie hormony przysadki mózgowej?
Szacuny
0
Napisanych postów
18
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
3010
domer
Jest to całkiem normalne, że w czasie aktywności fizycznej, czy innego rodzaju wysiłku, pracy, treningu kortyzol w naszych organizmach rośnie. Inaczej mielibyśmy problem żeby wykonać trening, czy w ogóle funkcjonować w ciągu dnia. Problemem bez wątpienia jest to, że nie spada on wieczorem i nie potrafisz się wyciszyć z jakiegoś powodu. W takiej sytuacji na pewno nie należy wykonywać treningu wieczorami, a ewentualnie rano.
Niestety link do badań mi nie działa. Badałeś wszystkie hormony przysadki mózgowej?
Masz racje kortyzol sie wydziela i powinien spadac , tylko dlaczego nie spada?Czy moze jego poziom jest na tyle wysoki przez jakis czynnik stresogenny ze jak doloze trening to organizm tego nie jest w stanie przetrawic?Nie wiem.Wynikow to mam duzo , prawie wszystko co mozna by bylo zrobic.Ten link powienien dzialac