Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
13
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
305
Cześć !
W grudniu 2019 przybiłem ostatni strzał ( susta solo, cykl 5 tygodni )
do tematu załączam wyniki badań.
Z tego co wyczytałem zawyżone FSH/LH to problem z pracą jąder
Testosteron mieści się w normie, lecz domyślam się, że jest i tak zbyt niski.
Mam 26 lat
Po cyklu nie zrobiłem żadnego odbloku.
Mam bardzo wielką prośbę, pytanie jakie kroki w tym momencie muszę począć ?
Każdą krytykę przyjmę na klatę, wiem że to totalny idiotyzm z mojej strony biorąc się za to bez żadnej wiedzy lecz prosiłbym doświadczoną osobę o poradę.
Szacuny
0
Napisanych postów
13
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
305
1. WIEK: 26 2. WAGA: 70 3. WZROST: 190 4. WYMIARY: -biceps: -klatka: -udo: -talia: 5. STAŻ NA SIŁOWNI: 3 6. DIETA: -białko: 200 -węglowodany: 600 -tłuszcz: 100 7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: 2 ( krótkie cykle susta po 5 tygodni ) 8. TRENING: 9. CEL CYKLU: nie wracam na cykl 10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: Grudzień 2019 ( 8 miesiecy po ostatni strzale ) 11. POZIOM BF%: jedna wielka żyłka 12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): Ektomorfik 13. STAN ZDROWIA: b.dobry 14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA: nie 15. PPM (podstawowa przemiana materii): szybka 16. WYNIKI SIŁOWE: -klata: -martwy ciąg: -przysiad:
Szacuny
0
Napisanych postów
13
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
305
Przy założeniu, że przed cyklem był wyższy użycie jakiegokolwiek PCT typu HCG, Clomid, Nolva przy tak wysokim FSH i LH tylko zaszkodzi prawda ? I lepiej będzie czekać, badać poziom testo, FSH i LH oraz ewentualnie dodać coś typu Tribulus i Clomadex ?
Szacuny
0
Napisanych postów
13
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
305
Dobrze ! Bardzo dziękuję. Bałem się, że coś nie gra tak jak trzeba. Ostatnimi czasy byłem poddany dużemu stresowi, całkowicie odrzuciłem jakąkolwiek aktywność, nie jadłem prawie wcale. To zapewne przyczyna mojego złego samopoczucia. Dopiero od tygodnia wróciłem do mojego sportowego, zdrowego trybu życia. Za 4-6 tygodni ponowie badania i zobaczę czy cokolwiek ulega zmianie. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam !