Witam,
Początkowo pojawił się silny zawrót głowy w ciągu dnia, gdy położyłem się spać, kłucie po lewej stronie klatki piersiowej, po nieprzespanej nocy, następnego dnia zrobiłem EKG - wyszło OK, bez problemów z sercem.
Lekarz przepisał MG + B6 2 x dziennie (1 tab. - 51 mg) + Bellergot na uspokojenie diagnozując nerwoból (nie chodź na siłownie powiększysz lewą komorę serca!
MG w tej dawce zbytnio nie pomógł więc ponowna wizyta, gdyż pojawiły się:
- lekkie nieskoordynowanie ruchów
- problemy z koncentracją, skupieniem uwagi
- senność, ogólne nieogarnięcie
- skurcze, czasem drętwienie nóg
- dziwne pulsowanie w żyłach
Dostałem skierowanie - laryngolog (słuch, błędnik - OK) badanie krwi (OK), neurolog przepisał Aspargin 3x1 tab., Memotrophil 2x1 tab. (nie podając konkretnej przyczyny objawów
, po tygodniu poczułem poprawę, po kolejnych kilku dniach zrobiłem trening (po 2 tyg. przerwy), objawy jakby wróciły, zwiększyłem więc dawkę Asparginu i od kilku dni biorę po 6 tabl. dziennie + 2-3 tabl. MG+B6 (ogólna więc dawka magnezu wychodzi mi 204-255 mg), kawy 0, alkoholu 0, staram się trzymać dietę, wstrzymuję się od ćwiczenia, ale jakoś poprawy nie widzę.
Znajomy z uczelni powiedział że miał te same objawy i musiał mieć rozbrat z siłką przez 3 m-ce ze względu na wypłukanie magnezu, a serce ma zdrowe jak dzwon
Zrobiłem parę kursów do przychodni i ani razu nie zmierzono mi ciśnienia.
Dodam, że z natury jestem nerwowy, czasem zbyt emocjonalnie podchodzę do pewnych spraw.
Jak myślicie czy warto zrobić dodatkowo badanie TSH ?(rodzinny powiedział że objawy opisane przeze mnie raczej nie towarzyszą zmianom tarczycowym)
Czy zupełnie odstawić Aspargin (słyszałem że nadmiar potasu może być szkodliwy), a skupić się wyłącznie na podawaniu czystego magnezu i w jakiej dawce najlepiej, chodzi mi o Filomag?
Na lewej łydce od kilku lat mam żylaka, może to być przyczyną tak słabego samopoczucia ?(lekarz twierdzi że to nie ma związku)
Czy opisanym dolegliwościom mogą towarzyszyć jakieś inne
schorzenia?
Wszelka pomoc mile widziana,pozdrawiam.
Zmieniony przez - Hawiros w dniu 2009-04-02 21:19:15
Początkowo pojawił się silny zawrót głowy w ciągu dnia, gdy położyłem się spać, kłucie po lewej stronie klatki piersiowej, po nieprzespanej nocy, następnego dnia zrobiłem EKG - wyszło OK, bez problemów z sercem.
Lekarz przepisał MG + B6 2 x dziennie (1 tab. - 51 mg) + Bellergot na uspokojenie diagnozując nerwoból (nie chodź na siłownie powiększysz lewą komorę serca!

- lekkie nieskoordynowanie ruchów
- problemy z koncentracją, skupieniem uwagi
- senność, ogólne nieogarnięcie
- skurcze, czasem drętwienie nóg
- dziwne pulsowanie w żyłach
Dostałem skierowanie - laryngolog (słuch, błędnik - OK) badanie krwi (OK), neurolog przepisał Aspargin 3x1 tab., Memotrophil 2x1 tab. (nie podając konkretnej przyczyny objawów

Znajomy z uczelni powiedział że miał te same objawy i musiał mieć rozbrat z siłką przez 3 m-ce ze względu na wypłukanie magnezu, a serce ma zdrowe jak dzwon

Zrobiłem parę kursów do przychodni i ani razu nie zmierzono mi ciśnienia.
Dodam, że z natury jestem nerwowy, czasem zbyt emocjonalnie podchodzę do pewnych spraw.
Jak myślicie czy warto zrobić dodatkowo badanie TSH ?(rodzinny powiedział że objawy opisane przeze mnie raczej nie towarzyszą zmianom tarczycowym)
Czy zupełnie odstawić Aspargin (słyszałem że nadmiar potasu może być szkodliwy), a skupić się wyłącznie na podawaniu czystego magnezu i w jakiej dawce najlepiej, chodzi mi o Filomag?
Na lewej łydce od kilku lat mam żylaka, może to być przyczyną tak słabego samopoczucia ?(lekarz twierdzi że to nie ma związku)
Czy opisanym dolegliwościom mogą towarzyszyć jakieś inne
schorzenia?
Wszelka pomoc mile widziana,pozdrawiam.
Zmieniony przez - Hawiros w dniu 2009-04-02 21:19:15