Witam, jestem początkujący a moim celem jest masa zamierzam ułożyć plan FBW, diete jakąś tam mam a moim problemem jest to że mięsień najszerszy grzbietu lewej strony ciała jest lepiej rozwinięty niż ten sam po prawej do tego na odwrót jest z ramionami, prawe ramię jest lepiej umiesnione niż lewe, w obwodzie bicepsa jest około 2 cm różnicy. Jakimi ćwiczeniami nadrobić takie zaległości proszę o pomoc osoby które wiedzą co w moim przypadku zrobić.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Waga :65 około może więce j o 0,5 kg
Wzrost :172
Cel treningowy :masa głownie uwydatnienie klatki piersiowej
Staż treningowy na siłowni : na siłowni zerowy
Uprawiane inne sporty : bieganie
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki) : w tej chwili tylko hantle max 32 kg na jednej, drążek do podciągania na podwórku, krzesła imitujące poręcze do pompek, po wakacjach mam dostęp do siłowni
Dieta : na mase, jestem ektomorfikiem i wcześniej wpompowywałem w siebie duże ilości cukru z napoi kolorowych głownie coli.
Przeciwskazania medyczne : Niesymetryczne mieśnie, zapomniałem o najważniejszym mam krzywy kręgosłup przekrzywiony w lewą stronę
Zażywane suplementy : brak
Waga :65 około może więce j o 0,5 kg
Wzrost :172
Cel treningowy :masa głownie uwydatnienie klatki piersiowej
Staż treningowy na siłowni : na siłowni zerowy
Uprawiane inne sporty : bieganie
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki) : w tej chwili tylko hantle max 32 kg na jednej, drążek do podciągania na podwórku, krzesła imitujące poręcze do pompek, po wakacjach mam dostęp do siłowni
Dieta : na mase, jestem ektomorfikiem i wcześniej wpompowywałem w siebie duże ilości cukru z napoi kolorowych głownie coli.
Przeciwskazania medyczne : Niesymetryczne mieśnie, zapomniałem o najważniejszym mam krzywy kręgosłup przekrzywiony w lewą stronę
Zażywane suplementy : brak
...
Napisał(a)
Niesymetryczność najprawdopodobniej wynika z wady postawy, udaj się do fizjoterapeuty po ćwiczenia korekcyjne i zapytaj czy możesz ćwiczyć siłowo a jeśli tak to jakich ćwiczeń masz unikać.
...
Napisał(a)
Ponad to jak już będziesz w jakikolwiek sposób ćwiczył, to szczególną uwagę musisz zwrócić na technikę wykonania ćwiczeń. Na prawidłowe przyjecie pozycji technicznej i utrzymanie jej podczas treningu
...
Napisał(a)
Staż zerowy więc potrenuj troszkę i zobaczysz jak to się będzie układało, czy dysproporcje będą zanikały.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
A czy "zdrowe" będzie ćwiczenie jedynie mięśni mniejszych w porównaniu z ich odpowiednikami po przeciwneji stronie ciała w celu wyrównania ich?
...
Napisał(a)
I jeszcze jedna ważna informacja. Krzywizna jest nabyta w dzieciństwie komputer. ...
...
Napisał(a)
Nie będzie zdrowe, musisz trenować ciało symetrycznie, z czasem będą proporcje zanikały.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Jeśli lekarz dał zielone światło i nie masz żadnych przykurczy to trenuj normalnie a dysporpocje z czasem się wyrównają. Uzywaj hantli w treningu i dostosowuj ilośc ruchów do słabszej strony.
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Pilny student Vincea.
...
Napisał(a)
kochamsportI jeszcze jedna ważna informacja. Krzywizna jest nabyta w dzieciństwie komputer. ...
Ale Ty jesteś młodym chłopakiem więc masz jeszcze co nieco czasu żeby korygować ewentualne wady postawy
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Redukcja i wzrost masy na raz?
Następny temat