Witajcie, zamierzam w najbliższym czasie(do 2 tygodni) zacząć ćwiczyć na siłowni(przybrać na masie), mój problem polega na tym że mam od kilku miesięcy nietolerancje laktozy, i tutaj się rodzi moje pytanie czym prócz mięsa, ryb oraz jaj dostarczać białko do organizmu? Mam dosyć "zaawansowaną" nietolerancje, jeśli zjem większe ilości produktów które zawierają laktoze to odczuwam przykre konsekwencje swoich czynów, w zwiazku z czym unikam tego cukru. Może ktoś z was jest "obeznany" w tym temacie, lub posiada także niedobór enzymu laktazy?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Nie polecam białka wołowego. Powód? w głównej mierze takie białko składa się z tkanki łącznej, między innymi w gre wchodzą ścięgna i chrząstki, w dodatku aminogram aminokwasów egzogennych jest na niskim poziomie.
Zmieniony przez - dudee w dniu 2016-08-02 07:02:43
Zmieniony przez - dudee w dniu 2016-08-02 07:02:43
...
Napisał(a)
Witaj,
Nietolerancja laktozy to nie koniec świata, odpadają Ci produkty mleczne lecz masło na przykład możesz spożywać jako uzupełnienie tłuszczu. Możesz spożywać enzym laktazę który pomaga w trawieniu laktozy . Co do białek nie kupuj białka wołowego jak tu kolega wyżej wspomniał a dlaczego wystarczy poczytać ten poradnik : https://www.sfd.pl/Sprawdź_skład_zanim_kupisz_WPC!-t1057047.html .
Pozdrawiam
Nietolerancja laktozy to nie koniec świata, odpadają Ci produkty mleczne lecz masło na przykład możesz spożywać jako uzupełnienie tłuszczu. Możesz spożywać enzym laktazę który pomaga w trawieniu laktozy . Co do białek nie kupuj białka wołowego jak tu kolega wyżej wspomniał a dlaczego wystarczy poczytać ten poradnik : https://www.sfd.pl/Sprawdź_skład_zanim_kupisz_WPC!-t1057047.html .
Pozdrawiam
1
...
Napisał(a)
Masło czy też margaryne spożywam, produkty które zawierają laktozę zastępuję tymi bez(mleko,ser,jogurt naturalny), jednak są takie produkty które unikam ponieważ są różne opinie na temat zawartości laktozy w nich tak jak np. sery pleśniowe. Jeżeli chodzi o "wspomagacze" to posiadam lactocontrol, jednak staram się go nie nadużywać, zażywam ten enzym kiedy zjem coś niezbyt odpowiedniego dla mnie. Jeżeli chodzi o odżywki białkowe tak pytając troche na przyszłość, jak to wyglada w przypadku izolatu? Bo koncentrat z tego co czytałem zawiera laktoze, zna ktoś jakiś dobry izolst który nie "zaszkodzi"?
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!