Jesli masz bradykardie (nieskie tętno) to mozesz podczas cwiczen nie dochodzic do odpowiednio wysokiego - nie napisalas ile masz lat, ale mysle ze miedzy 20-30

Tak wiec twoje tętno podczas cwiczen powinno byc na poziomie 130-150 uderzen na minute - sprawdz podczas cwiczen, czy osiągasz taki prog.
Niski
puls spoczynkowy, jak piszesz, nie ma wplywu na poziom metabolizmu - bo i jak?
Ale - tempo przemiany materii ma wplyw na tętno!! Ale to juz musiałabyś być naprawde wygłodzona - a moze tu tkwi problem? Mozesz napisac jaka jest twoja dzienna podaż kaloryczna?Ile jesz bialka/tluszczy/weglowodanów?
Ile jesz posilkow dziennie?
Może to wgetarianizm? Zastanów sie nad tym.
Czy uzupelniasz niedobory witaminy B12?
Moja rada - nie wiem czy juz to zrobiłaś, ale szybko udaj sie dobrego lekarza - a nawet dwóch
Takie cisnienie nie jest normalne, moze masz jakąś wade mięśnia sercowego? Powinnaś to sprawdzić.
Musisz wiedziec ze jesli bradykadria jest wywolana intensywnymi treningami, to dobrze - w przerosnietym, wydolnym miesniu sercowym zwieksza sie jego objetosc wyrzutowa - to prowadzi do zwolnienia akcji serca. Z tego wynika ze bradykardia jest bardzo ekonomiczna :P
Niskie cisnienie rowniez moze byc związane ze zła dietą i niską podaża kaloryczną - szczegolnie z niedoczynnoscia tarczycy (ktorej to hormony mają wplyw na tempo przemiany materii)
W każdym razie, w tej chwili moge tylko przypuszczac co jest przyczyną twoich dolegliwości - udaj sie do lekarza rodzinnego, niech skieruje cie do kardiologa, ewentualnie do endokrynologa (jesli mam racje i to bedzie tarczyca)
Pozdrawiam, Dezir - doradca w dziale 'fitness'
-----------------------------------------------
"Rozkroku mistrz i przykucania, brzuch ma w dwudziestu pięciu minach
Biją mu brawo, on sie kłania, na odpowiednich witaminach"
http://pumpingiron.w.interia.pl