Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Niskie Libido i brak ochoty na seks

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 18714

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 20 Wiek 7 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1508
Siema, od jakichś dwóch miesięcy męczę się z niskim libido które objawia się głównie brakiem popędu (jak czasami jest popęd to z erekcją nie ma problemu). Niewiem co może być przyczyną byłem u urologa miałem usg nerek, prostaty jąder i wszystko jest w porządku. Również ogólne badanie krwi i moczu wyszły dobrze. Następnie padło więc na hormony oto wyniki moich badań:

Testosteron 10.73 ng/ml [2.8 - 8]
Progesteron 0.094 ng/ml [0.1 - 1.4]
Estradiol 44 pg/ml [7.63 - 42.59]
FSH 2.12 mIU/ml [1.5 - 12.4]
LH 7.1 mIU/ml [1.5 - 9.3]
Prolaktyna 4.37 ng/ml [4.04 - 15.2]

Jak widać testosteron ponad normę (nie stosowałem żadnego dopingu), pytanie czy jeśli mam taki testosteron całkowity to jest sens dorzucić jeszcze badanie wolnego testosteronu? . Endo powiedział że z takim testo powinienem mieć libido ja dzikie zwierze i że nie wie co może być przyczyną. Poranne wzwody występują ale nie zawsze. Stąd moje pytanie liczę na to że któryś z forumowiczów coś doradzi. Dodam że od jakichś 10 lat mam lekką niedoczynność tarczycy (biorę euthyrox) które jednak wcześniej nie wpływała na moje libido.

Póki co ratuje się niebieską tabletką ale i to miernie działa bez podniecenia. Nawet podczas stosunku przyjemność odczuwam tylko przy wytrysku. Przed tym okresem libido było wysokie i nigdy na nie narzekałem.
Zauważyłem też że jak ostro popije to potem na kacu libido jest dużo wyższe prawie jak kiedyś. Dodam jeszcze że sperma jest jakby mniej gęsta niż kiedyś i bardziej przeźroczysta.

Wiem że to dział o dopingu, ale macie duże pojęcie w sprawach hormonów więc mam nadzieje że pomożecie.

Zmieniony przez - koksu9994 w dniu 2017-12-29 12:39:10
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6313 Napisanych postów 78029 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766969
Jeśli od dłuższego czasu dotykają nas problemy z erekcją oraz libido warto na pierwszy odstrzał zrewidować swój styl życia, oraz dietę. Gdyż oba te czynniki mają silne powiązanie z regulowaniem libido i nie tylko. Dlatego, należy wykluczyć z diety:

- wysoko przetworzoną żywność,
- jadać w miarę regularnie,
- nie zapominać o zjadaniu odpowiedniej ilości warzyw oraz owoców,
zadbać o gęstość odżywczą posiłków,
- wdrążyć na stałe aktywność fizyczną, około 3-4 sesje treningowe w tygodniu,
- pamiętać o odpowiedniej ilości snu, rekomendowana ilość to około 7-8h dziennie, warto zwrócić uwagę również na kosmetykę sny, gdyż i ona ma wpływ,
- unikać sytuacji stresowych.

Natomiast jeśli mimo tych czynników sytuacja się nie poprawia, warto powtórzyć badania, które wcześniej wykonałeś, między innymi:

- testosteron wolny oraz całkowity,
- prolaktyna,
- estradiol,
- progesteron,
- FSH,
- LH,
- TSH,
- Ft3, Ft4,
- hormony nadnerczy.

Obraz tych badań, jeśli będzie nieprawidłowy warto zgłosić się do dobrego endokrynologa, który zajmie się sprawą holistycznie. Nawet poprawny obraz kliniczny gospodarki hormonalnej nie wyklucza zaburzeń. Skoro są objawy, warto je zrewidować. Ponadto można również skorzystać z pomocy seksuologa, który być może zaleci jakąś suplementację, a także wykonanie innych badań, działania te będą miały na celu wyeliminowanie problemów z libido i powrót do sprawności seksualnej.

Moderator działu Odżywianie

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 106296 Napisanych postów 378320 Wiek 49 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 1711581
zrobił bym jeszcze tarczycę
niskie fsh jest troche

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 20 Wiek 7 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1508
Zapomniałem dodać że tarczyca TSH, FT3, FT4 było też robione + USG tarczycy byłem z tym u Endo i stwierdził że wszystko jest w normie. Niestety wyniki zostały u niego i nie pamiętam ile wynosiły dokładnie.

Czy to całe FSH wpływa na libido i można je jakość podnieść ? i jeszcze pytanie czy przy takim wysokim testo całkowitym testosteron wolny może być niski ?

Zmieniony przez - koksu9994 w dniu 2017-12-29 12:49:25

Zmieniony przez - koksu9994 w dniu 2017-12-29 12:49:52
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Aleks Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3842 Napisanych postów 18899 Wiek 50 lat Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 207746
FSH odpowiada miedzy innymi za regulacje spermatogenezy, jesli jednak jestes pod opieka lekarza to on powinien zastosowac odpowienia kuracje na podniesienie FSH.
1

Chcesz byc naprawde wielki.... to skup sie na swojej diecie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 18950 Napisanych postów 19805 Wiek 41 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 205782
Zbadalbym jeszcze testosteron wolny i SHBG

Zmieniony przez - kosta83 w dniu 2017-12-29 13:25:37
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 106296 Napisanych postów 378320 Wiek 49 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 1711581
może to być również kwestia przemeczenia
jak wygląda odżywianie u ciebie?
trenujesz coś?jaki masz poziom tkanki tłuszczowej?
jakiś suplementy podjadasz?

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Endo widział moje FSH i stwierdził że jest w widełkach więc nie należy go ruszać.

Raczej nie czuję się przemęczony, trenuje 4-5 razy w tygodniu już od kilku lat. Odżywiam się w miarę zdrowo praktycznie nie jem cukru czasem wleci jakis fast food albo czipsy, stres raczej też odpada.

Mam raczej atletyczną sylwetkę i niewielki poziom tkanki tłuszczowej

Z suplementów leci tylko odżywka białkowa + czasem jakieś witaminy, odkąd mam problemy z libido próbowałem jeszcze tribulusa i omega3 + D3K2 ale nic nie dało.

Zmieniony przez - koksu9994 w dniu 2017-12-29 13:58:43
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Kolego wazna sprawa ile masz lat??

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Mam 27 lat i dodam że nigdy wcześniej nie było podobnych problemów wręcz można powiedzieć że miałem wysokie libido, a od jakichś 2 miesięcy klapa i nie wiadomo dlaczego :/. Dodam że zanim to się stało nic szczególnego się nie wydarzyło co mogło by się do tego przyczynić.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 35 Wiek 39 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 11523
Masz bardzo wysoki poziom estriadolu. Jesteś ginomenem?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Tak mam lekkie gino które powstało już w wieku dojrzewania i zostało do dziś. Endo stwierdził że taki poziom Estradiolu może być spowodowany tym że mam dużo teścia a to podobno jest jakoś tam zamieniane na Estradiol. Myślisz że ten Estradiol może być przyczyną ?

Zmieniony przez - koksu9994 w dniu 2017-12-30 12:15:42
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Oxa Titan Healthcare 100tbl 10mg

Następny temat

Provi antek tren susta

Spalanie
Polecane artykuły