Szacuny
0
Napisanych postów
59
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
620
Witam! Od 2,5 roku trenuje mma jednak ostatnio skupiłem się bardzo na bjj/submission jednak trenuje cały czas bez kimon. Mam pytanie czy mogę być nominowany na wyższy pas, czy nominacje otrzymuje sie tylko w gi. Może głupie pytanie ale nie mam pojecia jak ta sprawa się ma.
Szacuny
15
Napisanych postów
2037
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
17417
Teoretycznie możesz być mianowany ,ale to już zależy poniekąd od trenera :) . Jest jeszcze coś takiego jak luta livre , tak jakby grappling bez kimon , w LL bardzo dużą uwagę przykłada się do dzwigni na nogi (skrętówki , klucze itp.) ale niestety u nas w Polsce jest to bardzo mało popularne i nie wiele czarnych pasów w tym mamy :) . Jednym z nich jest Radosław Turek , drugim bodajże Sebastian Słowek. Nie wiem jak jest w berskersach z pasami w Luta Livre :)
Jak pomogłem to podziękuj . !
Jak nie to pytaj .!
" Madrym jest ten ktory umie przyznac sie do własnej głupoty"
Szacuny
54
Napisanych postów
3809
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
41709
wszystko zalezy od klubu, w którym trenujesz, w niektórych trzeba trenować bjj żeby dostać pas bjj, w innych są pasy luta livre tak jak już koledzy wyżej pisali a w jeszcze innych dostaje się pasy bjj za osiągnięcia np. w mma - dla mnie to akurat bez sensu jest ale np. rashad evans ma czarny pas bjj a w gi to on raczej nie trenuje, juras zresztą też przyznał w jakimś wywiadzie że dostał swój niebieski pas bjj za osiągnięcia w mma