Szacuny
18
Napisanych postów
418
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
3621
Zamówiłem ostatnio cynk z SFD. Widzę, że tabletki są znacznie mniejsze od tabletek w poprzednim, starym opakowaniu od SFD. A na etykiecie to samo, czyli że w 1/4 tabletki jest 15 mg cynku. Czy to jakieś oszustwo? Tabletki z poprzedniego opakowania były takie, że jak położyłem ją na przecinacz do tabletek, to prawie że sięgała końca
Zmieniony przez - michalp25 w dniu 2022-02-24 00:59:37
Szacuny
2518
Napisanych postów
8349
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
100375
Po prostu w produkcji użyto inny rodzaj lub mniej wypełniacza stąd tabletka jest dużo mniejsza. Nie sugeruj się jej wielkością, na bank jest to co ma być na etykiecie
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78023
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766933
Dawno nie miałem w ręku akurat cynku z SFD Nutrition. Kiedyś rzeczywiście w jednej tabletce było 60 miligramów, albo nawet i 100 miligramów, a w Allnutrition 60 miligramów. W tej chwili, z tego co można przeczytać na stronie internetowej sklepu wygląda to trochę inaczej.
W 0,25 jednej tabletki jest 3,75 miligramów cynku. Łatwo więc policzyć, że w całe tabletce będzie *4, czyli 15 miligramów. Być może skład uległ zmianie, a może to po prostu błąd na stronie.
Szacuny
18
Napisanych postów
418
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
3621
domer
Dawno nie miałem w ręku akurat cynku z SFD Nutrition. Kiedyś rzeczywiście w jednej tabletce było 60 miligramów, albo nawet i 100 miligramów, a w Allnutrition 60 miligramów. W tej chwili, z tego co można przeczytać na stronie internetowej sklepu wygląda to trochę inaczej.
W 0,25 jednej tabletki jest 3,75 miligramów cynku. Łatwo więc policzyć, że w całe tabletce będzie *4, czyli 15 miligramów. Być może skład uległ zmianie, a może to po prostu błąd na stronie.
Faktycznie, lecz cena nie uległa zmianie, czyli generalnie można powiedzieć, że produkt znacznie podrożał, bo przyjmując, że ta dzienna porcja to te 15 mg, to trzeba brać całą tabletkę, a nie jak wcześniej - 1/4. Ale nawet i teraz cena jest przystępna. W sumie irytowało mnie już to przecinanie tabletek. Lepiej zapłacić kilka zł więcej i mieć właściwą dawkę w całej tabletce
Zmieniony przez - michalp25 w dniu 2022-02-24 11:02:10
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12439
Napisanych postów
161886
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240231
Witaj. Ogólnie tutaj Sprawa dotyczy również tak zwanej legislacji sanepidowskiej. Chodzi o to że Sanepid czepia się do produktów które mają zbyt dużą ilość substancji Aktywnej w przeliczeniu na jedną porcję suplementu diety. Oznacza to że taka tabletka musi być Ja gdyby zaproponowana w dawkowaniu 1/4 żeby po prostu Sanepid nie przyczepił się że suplement posiada zbyt dużą koncentrację substancji aktywnej na jedną porcję i wtedy można dopuścić go do obrotu. Więc na pewno nie jest to oszustwo A zmiana po prostu gramatury tabletki
Witaj. Ogólnie tutaj Sprawa dotyczy również tak zwanej legislacji sanepidowskiej. Chodzi o to że Sanepid czepia się do produktów które mają zbyt dużą ilość substancji Aktywnej w przeliczeniu na jedną porcję suplementu diety. Oznacza to że taka tabletka musi być Ja gdyby zaproponowana w dawkowaniu 1/4 żeby po prostu Sanepid nie przyczepił się że suplement posiada zbyt dużą koncentrację substancji aktywnej na jedną porcję i wtedy można dopuścić go do obrotu. Więc na pewno nie jest to oszustwo A zmiana po prostu gramatury tabletki
Ale na to wygląda, że teraz w całej tabletce jest 15 mg cynku?
Szacuny
18
Napisanych postów
418
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
3621
Po wiadomości na maila otrzymałem odpowiedź zwrotną, że to błąd na stronie i żeby sugerować się informacja na etykiecie produktu. A na stronie znów jest napisane, że w 1/4 jest 15 mg cynku, a nie jak ostatnio 3,75 mg.
Szacuny
34742
Napisanych postów
25146
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282588
michalp25
Po wiadomości na maila otrzymałem odpowiedź zwrotną, że to błąd na stronie i żeby sugerować się informacja na etykiecie produktu. A na stronie znów jest napisane, że w 1/4 jest 15 mg cynku, a nie jak ostatnio 3,75 mg.
Mi w zeszłym tygodniu przyszło spore zamowienie suplementów i miałem na liscie Cynk , przyszedł w nowym innym innym opakowaniu niż kiedyś i tabletki rzeczywiscie troche mniejsze ale na etykiecie mam dzienną zalecaną porcje 15mg czyli 1/4 całej tabletki .