Witam.
Bilans dodatni jasne, że musi być. Nie wiem jak to jest dokładnie z tym nutridrinkiem, ale wiadomo, że jest wysokokaloryczny i wysokobiałkowy (protein). Nie wiem jaki jest skład frakcji białkowych, natomiast osobiście znam osobę, która podczas leczenia miała ogromne problemy z przybraniem masy i próbowała różnych wysokokalorycznych posiłków. Nie będę ściemniał, że piła gainery i to nic nie dawało, bo na tak pewnie nie było, natomiast stosowała się do innych zaleceń lekarzy w celu przybrania masy. Dopiero podziałał nutridrink, który był jeszcze wtedy nowością i jak na ironię nikt go nie przepisał. Wiadomo, że gainer to gainer, ale mimo wszystko nutri jest mniej "chemiczny", co powoduje, że mogą go zażywać osoby chore. Co natomiast z kimś kto nie narzeka na kondycję zdrowotną i chcę nabrać masy mięśniowej ? Napiszę co wiem. Stosowałem tak z głupiej ciekawości. Fakt jest taki, że zawiera chyba kompleks witamin rozpuszczalnych w tłuszczach czyli ADEK co już jest nie lada wyzwaniem i w pewnym sensie odciąża trzustkę. Natomiast stosowałem go z Izolatem otrzymywanym metodą mikrofiltracji 2x dziennie i gainerem 1x dziennie i dostałem coś jakby skazy białkowej. Zaciekawiony tym faktem zaprzestałem stosowania nutridrinków i zwiększyłem dawkę izolatu tak, aby
dzienna porcja białka pozostała bez zmian. Wysypka zniknęła i mam wrażenie, że stosując poprzednią mieszankę przybrałem tyle samo na masie, ale jakby więcej na sile, a uwierzcie mi łatwo to sprawdzić, bo treningi siłowe mam jak w zegarku na drążku. Mówiąc siłowe mam na myśli podciągnięcia z obciążeniem lub podciągnięcia na jednej ręce więc naprawdę łatwo zauważyć nawet niewielką różnicę ważąc tyle samo. Aha jeszcze jedno białka nie przedawkowałem dobrze wiem ile powinienem brać do swojej wagi. Przez ten cały czas jak robiłem sobie takie testy zażywałem chlorowodorek kreatyny, BCAA Cellucora lub Purple Wraath oraz Jacka3d i cholera wie czy mieszanki tego z nutridrinkiem proteinowym czy to complex czy zwykłym, może wpłynąć pozytywnie bądź negatywnie na masę bądź siłę. Może mój dziwny organizm tak podziałał..., w każdym razie to nie placebo, bo mówiąc szczerze nie spodziewałem się niczego nadzwyczajnego. Jedno jest pewne: działanie prozdrowotne ze względu na wchłanialność minerałów i witamin jest bankowo świetne, Miałem małe problemy z wynikami krwi, bo swojego czasu chorowałem więc często się i powiem wam, że takich książkowych jak po tych nutridrinkach nie miałem nigdy. Trochę namieszałem, nie wiem czy pomogłem, ale napisałem co wiedziałem. Pozdrawiam.