Wszedzie pisze, ze kreatyna lepiej sie wchlania z sokiem, ile powinno sie pic tego soku?
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Nie tyle z sokiem co z węglowodanami - pobudzają one trzustkę do wydzielania insuliny, która jest transporterem kreatyny
Soku wystarczy 1 pełna szklanka
Soku wystarczy 1 pełna szklanka
"Anyone can give up; it's the easiest thing in the world to do. But to hold it together when everyone would
understand if you fell apart, that's TRUE STRENGTH"
...
Napisał(a)
nie dotyczy to jednak bezposrednio okresu powysiłkowego, lecz okresu kiedy kreatyne stosujemy w innych porach, np na czczo. Węglowdany po treningu mają przede wszystkim służyc odbudowie glikogenu oraz zepewnic energię dla anabolizmu białek. W okresie powysiłkowym bardziej pomocna rolę dla kreatyny pełnią D-RIBOSE i ALA
Poradnia Dobry Dietetyk w Ostrowie Wlkp. http://www.dobrydietetyk.pl/dietetyk/ostrow_wielkopolski/wielkopolskie/3/
...
Napisał(a)
Czy to nowe carbo Olimpu to rzeczywiście instant, dobrze się rozpuszcza? Nie używam carbo od długiego czasu, właściwie dlatego, że zawsze miałem kłopot ze zbrylaniem się i rozpuszczalnością carbo różnych firm, stąd to pytanie...
Pozdrowienia
LONGUS
...
Napisał(a)
tak instant, najlepiej przygotuj sobie carbo przed treningiem, po treningu bedzie w calosci rozpuszczone, bo odrazu po to moze sie nie rozpuscic do konca i beda grudki
...
Napisał(a)
Longus
Jeżeli zaopatrzysz się w szaker z siateczką do rozbijania grudek - na pewno nie będziesz mieć problemów z rozpuszczalnością
Jeżeli zaopatrzysz się w szaker z siateczką do rozbijania grudek - na pewno nie będziesz mieć problemów z rozpuszczalnością
"Anyone can give up; it's the easiest thing in the world to do. But to hold it together when everyone would
...
Napisał(a)
BYKu, mam, nawet dwa z siatkami i jeden szklany bez... tyle, że stoją gdzieś w szafce, bo się właśnie przyzwyczaiłem do produktów instant, które można łyżką mieszać, a w shakerze się bardzo pienią... może za mocno potrząsam? 

Pozdrowienia
LONGUS
...
Napisał(a)
Odstaw na pare minut to piana zniknie
Mnie tam ona nie przeszkada - robi się zwykle na jakieś 2 cm
Ja odżywki instant mieszam zawsze bez siatki - wystarczy pare x wstrząsnąć i gotowe
Tylko do Sojavitu i Kolagenu nakładam siatke
Mnie tam ona nie przeszkada - robi się zwykle na jakieś 2 cm
Ja odżywki instant mieszam zawsze bez siatki - wystarczy pare x wstrząsnąć i gotowe
Tylko do Sojavitu i Kolagenu nakładam siatke

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!