Szacuny
13
Napisanych postów
863
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
9235
witam,jak ulozyc diete redukcyjna dla dziewczynki 8,5 letniej,mam problem bo czego nie robimy z zona to ciezko wychodzi,ma ktos jakies doswiadczenia z tym zwiazane,jak zaczac taka diete zeby schudla,troche malo ruchu ma ale lato sie zbliza to przypilnujemy jej powoli sama zaczyna zauwazac swoj problem z tusza,po prostu ma tyle w pasie co jej mama/prawie,poza tym brzuszek jej sie wylewa,prosze o wypowiedzi ludzi,ktorzy mieli ten sam problem lub uporali sie w jakis inny sposob z nadwaga dziecka,lekarz mowi ze nie przekroczyla gornej granizy ale moim zdaniem pieprzy glupoty bo ona wyglada na grubasa co tu ukrywac taka jest prawda-pomozcie!!!
Szacuny
3
Napisanych postów
509
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
15998
norbas wiem co czujesz ja sam jestem ( byłem ) na miejscu twojego dziecka :D
pamietam jak zawsze byłem grubyy i to bardzo rodzice niebardzo sie tym przejmowali bo kazdy gadał " wyrosnie " itp.
a jednak niewyrusł i niepamietam ile wazyłem jak miałem 8,5 ale wiem ze napewno zaduzo :D
teraz mam 17 lat i waze 116 a było 122 powoli z tym walcze
mysle ze powinienes isc z dzieckiem do prywatnego dietetyka teraz puki nie jest zapuzno
, niezałuj na to pieniedzy
i nie przejmuj sie jak bedzie płakała w sklepie ze chce chipsy wiem ze jest to dla ciebie cięzkie ale robisz to nie dla siebie tylko dla niej :D
i jak najwiecej ruchu dla dziecka to frajda isc na rolki , rower czy na basen :D
Szacuny
13
Napisanych postów
863
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
9235
wiesz ona ma tylko 9 lat(prawie)nie mozna zastosowac spalaczy czy efedryny co bylo by najlepsze,mam dostep do saa i do efki tez ale to dz\iecko a ja jakos nie potrafie przemowic jej do rozumu ona lubi jesc po prostu nie raz przebija mnie przy obiedzie,tyle jje chociaz czasami nie az tak duzo i mysle ze ja sobe nie poradze z utrzymaniem diety sprubuje niedlugo moze sie uda,najgorzej odmowic dziecku slodyczy,chipsow itd
Szacuny
3
Napisanych postów
509
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
15998
własnie wiem ze z chipsami i batonikami jest ciezko ale puzniej jej bedzie ciezko wejsc na I pietro bez zadyszki
kolezanki w szkole w szatni sie będą smiały , sam wiesz jak chłopcy lubią grubsze dziewczynku ( nienawidzą ich )
a to jest własnie ten wiek gdzie mozesz ja nauczyc zdrowych nawyków ze
a wiadome jest ze koksu jej nie dasz :D
a jak jest z ruchem ?? :D tak jak mówiłem kup rolki rower , karnet na basen :D
przeciez na basen mozesz ją zawiesc i wrucic za 2 h a ty w ten czas na siłke bądz cokolwiek innego :D
Szacuny
81
Napisanych postów
1910
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
29229
Nie idź do dietetyka bo dostaniesz dietę ograniczającą tłuszcze, głodówkę itp. Bez ładu i składu. Pomagałem swego czasu pewnej pani z senatorium dla właśnie takich dzieci. Tak właśnie karmili prywatni dietetycy i efektów zero. Stosowano tylko głodówki, diety cud i fenomenów "dietetyki".
Norba, w przypadku 8 letniego dziecka nie jest wcale łatwo coś zdziałać. Możesz napisać jak się odżywia Twoja córka? Jakie sporty lubi? Jakie ma możliwości ? Jest pewne, że trochę w przyszłości wyrośnie, ale w przypadku dziewczynek to jest mało. Naprawdę ruch to podstawa, podkręć metabolizm dziecka jak najbardziej.
Osobiście bym wszedł na low-carb i zaczął odżywiać ją pełno wartościowo(tzn. warzywa i organiczna żywność, mało pustych kalorii albo najlepiej wcale). Bardzo często nadwaga w tym wieku i problem z zrzuceniem wagi to problemy zdrowotne. Pasożyty, tarczyca, drożdżyca... Dr. Garson, naukowiec i lekarz który odkrył jak leczyć nowotwory, nawet złośliwe i jego metoda ma skutecznośc bliską 100% odkrył, że efektem ubocznym tego leczenia jest zmiana wagi tłustych przecież Amerykanów. Stąd też wysnuł teorię, że ludzie chorują na otyłość bo jedzą puste jedzenie pozbawione minerałów i witamin. Organizm jest syty z pozoru, ale głoduje bo jest "wypchany".
Szacuny
4
Napisanych postów
456
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
16328
moze zastanow sie gdzie co jest przyczyna jej nadwagi ?
zona lubi dogadzac ? a moze sam jestes kucharzem we wlasnym domu ?
w takim razie powodzenia, problem nie lezy w corce, tylko w nawykach jakie jej narzuciliscie. Tylko wy mozecie je zmienic. Zacznij przygotowywac zdrowe posilki. Nie rob jedzenia ponad stan, to nie bedzie jadla duzych porcji, bo poprostu jedzenia nie bedzie.
A na poczatku to zapoznaj sie z podstawowymi zasadami zywienia, zapraszam do czytania.
Zmieniony przez - mlody_007 w dniu 2009-03-24 21:46:41
Zmieniony przez - mlody_007 w dniu 2009-03-24 21:47:09
"Today I'm smarter and healthier than yesterday.
Tomorrow I'll be smarther and healthier than today"