Mam 188 cm i TYLKO 68 kg... Zależy mi przede wszytkim na masie... Dietę już mam - skorzystałem ze wspaniałych wskazówek Michail`a :) Warunki domowe - sztanga 70 kg i hantelki 18 kg, do tego sanki (wytrzymałe :p) jako ławeczka... Jeśli chodzi o nogi i brzuch, to wiem jak o to zadbać poza treningami :) Trening trwał by 6 tygodni, 2 tygodnie przerwy i ponownie 6 tygodni treningu...
Jeśli chodzi o ćwieczenia to:
Na klatę - "Wyciskanie sztangi w leżeniu na ławce poziomej"...
Na kark (i barki) - "Podciąganie sztangi wzdłuż tułowia"...
Na biceps - "Uginanie ramion ze sztangielkami stojąc podchwytem (z "supinacją" nadgarstka)" i "Uginanie ramion ze sztangielkami stojąc (uchwyt "młotkowy")" - zmiennie; co druga seria :p
Na triceps (i plecy?) - "Prostowanie ramion na 'wyciągu' stojąc"...
Odnośnie serii i powtórzeń... Przykłady:
PON - Klata i kark (4 serie - 12, 10, 8 i 6 powtórzeń)
CZW - Triceps i biceps (4 serie - 12, 10, 8 i 6 powtórzeń)
NIE - Klata i kark (4 serie - 12, 10, 8 i 6 powtórzeń) etc.
Czy muszę stosować "piramidę", czy przy takich powtórzeniach mogę jechać na tych samych ciężarach? Nie mogę za wiele zmienić przy sztandze - mogę mieć tylko 50 kg i 70 kg :( Ile serii proponujecie, jeśli jechałbym bez zmian obciążenia? Na masę lepiej stosować mało serii i duże cięzary, prawda? :p
P.S. Na plecach mi tak nie zależy, na rzeżbę będzie czas, jak masę złapię
) Proszę o korekty!!! Chcę, żeby to był prosty trening - chodzi mi przede wszystkim o masę!!!
WIEEELKIE THX Z GOOORY!!! POZDRO 4 ALL!!! <TuRbO-LoLiK>
Jeśli chodzi o ćwieczenia to:
Na klatę - "Wyciskanie sztangi w leżeniu na ławce poziomej"...
Na kark (i barki) - "Podciąganie sztangi wzdłuż tułowia"...
Na biceps - "Uginanie ramion ze sztangielkami stojąc podchwytem (z "supinacją" nadgarstka)" i "Uginanie ramion ze sztangielkami stojąc (uchwyt "młotkowy")" - zmiennie; co druga seria :p
Na triceps (i plecy?) - "Prostowanie ramion na 'wyciągu' stojąc"...
Odnośnie serii i powtórzeń... Przykłady:
PON - Klata i kark (4 serie - 12, 10, 8 i 6 powtórzeń)
CZW - Triceps i biceps (4 serie - 12, 10, 8 i 6 powtórzeń)
NIE - Klata i kark (4 serie - 12, 10, 8 i 6 powtórzeń) etc.
Czy muszę stosować "piramidę", czy przy takich powtórzeniach mogę jechać na tych samych ciężarach? Nie mogę za wiele zmienić przy sztandze - mogę mieć tylko 50 kg i 70 kg :( Ile serii proponujecie, jeśli jechałbym bez zmian obciążenia? Na masę lepiej stosować mało serii i duże cięzary, prawda? :p
P.S. Na plecach mi tak nie zależy, na rzeżbę będzie czas, jak masę złapię

WIEEELKIE THX Z GOOORY!!! POZDRO 4 ALL!!! <TuRbO-LoLiK>